robin

Vi stärker vårt digitala kommunikationserbjudande!

Det är Robin Bratt vi vill ha, tänkte vi, och nu kliver Robin in som digital strateg för att förstärka vårt digitala erbjudande.

Hur kan du med dina erfarenheter stödja Ripplers kunder?

Jag hjälper företag och organisationer att få digital kommunikation och marknadsföring att dra åt samma håll. Allt fler vill i dag fatta beslut baserade på datadrivna insikter och fakta. En stor del av vårt arbete går ut på att hjälpa våra kunder att lyfta värdet av kommunikation i dialog med ledningen och övriga inom organisationen. Därför är data varje kommunikationsavdelnings bästa vän. Kombineras datainsikterna med slagkraftiga och kreativa kommunikationslösningar skapas dessutom ett större engagemang och genomslag.

Vad lockade dig till Rippler?

På Rippler står kreativitet och verksamhetsnytta alltid i centrum. Det finns också en öppenhet för att tänka och våga testa nytt. Att kombinera mina erfarenheter med Ripplers kreativa och strategiska styrka är ett vinnande koncept. Som fristående fullservicebyrå finns inga bromsklossar för att hitta de mest kraftfulla kommunikationslösningarna som bäst löser våra kunders problem.

Vad är din generella uppfattning om företagens digitala närvaro?

Såhär 20 år senare är den stora sociala medier-rushen över. I princip alla företag och organisationer har hittat till de största plattformarna. Några vågar sig till och med på att hoppa på de senaste och hetaste sådana. Men många har, i sin iver att inte halka efter, lyckats halka på rumpan istället. Läggs stora resurser på digital kommunikation måste den ha en tydlig koppling till verksamheten och övriga kommunikations- och marknadsföringsinsatser. Här finns många fallgropar och därför misslyckas många. Det må vara en klyscha, men oftast handlar det om att backa ett steg, och sätta eller påminna sig om en övergripande strategi, för att sedan ta två steg framåt. Med en digital strategi grundad i data och insikter säkerställs rätt fokus, liksom att resurserna effektiviseras och skapar synergier för all digital kommunikation och marknadsföring. Först då nyttjas den digitala potentialen fullt ut.

Vill du veta mer om hur ni kan optimera er digitala närvaro? Hör av dig till robin@rippler.se.

Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »
Karin och Maria på blobb

Därför smäller god publicitet fortfarande högst

Det sägs att vi lever i ett post-truth-samhälle. Att känslor, snarare än fakta, formar opinionen. Detta paras med påståenden om politikerförakt och filterbubblor som underminerar medias trovärdighet.

Denna dystopi stämmer inte med verkligheten. Tvärtom visar SOM-institutets senaste mätning att Sveriges institutioner; regeringen, riksdagen, polisen, sjukvården – liksom näringslivet och media – idag erhåller betydligt högre förtroende från allmänheten än på många år.

Läs hela inlägget »