office-1209640_1280

Vi avlastar din kommunikationsavdelning!

Är du eller din kommunikationsfunktion i behov av resurser för avlastning eller råd? Vi har seniora konsulter, erfarna skribenter och specialister som, oavsett bransch, är vana vid att gå in med kort varsel, och har även möjlighet att ordna med interim-lösningar vid behov.

Corona-läget sätter press på kommunikationsfunktioner. De senaste veckorna är det inte bara politiker och myndigheter som har tvingats till ett intensivt kommunikationsarbete. I kölvattnet av den fortsatta smittspridningen och dess påverkan på samhället och ekonomin har företag och organisationer över hela landet ökat sina kommunikationsinsatser – inte minst för att hantera anställdas och kunders oro. Snabba omställningar i erbjudanden för att hantera tappade eller framskjutna affärer, eller för att agera på möjligheter kräver också mycket, av såväl ledningen som marknads- och kommunikationsavdelningen. I dessa lägen  kan det vara bra att ta in en person utifrån som kan bidra med nya perspektiv och ny energi.

På Rippler arbetar vi dagligen med våra kunders kommunikation mot viktiga alla intressenter – medarbetare, kunder, ägare. Vi tillhandahåller strategisk rådgivning och kreativa lösningar. Men vi kliver också in med operationella resurser för att hantera ett ökat behov av budskap, innehållsproduktion och styrning.

Är du i behov av snabb hjälp eller vill veta mer, hör av dig till tobias.lenner@rippler.se

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »