stockholm-1690448_1920-1024x683

Vi är IICR-certifierade!

Integrerad rapportering på frammarsch?

I årets rapportskörd ser vi att beskrivningen av verksamheterna utifrån ett värdeskapande perspektiv ökar. Inspirationen är hämtad från IIRC ramverk för integrerad rapportering som syftar till att få fler bolag att agera långsiktigt och ansvarsfullt och samtidigt ge intressenterna en mer fullständig bild av det värde och den påverkan verksamheten har såväl direkt och indirekt på omvärlden.

Åsa Wilde, senior rådgivare på Rippler och numera IIRC-certifierad i integrerad redovisning kommenterar:

– Strategikommunikation, inklusive kvartalsrapporter och årsredovisningar är fortfarande väldigt fokuserat på ekonomiska aspekter – vilket inte fångar potentialen i en verksamhet. Utbildningen i IR Framework visar ett mer integrerat synsätt – att lyfta fram värdeskapande och påverkan som inte syns i balansräkningen. Detta bygger starkare varumärken och starkare bolag, säger Åsa Wilde, VD och senior rådgivare.

Åsa berättar vidare att bolag som har många intressenter och stort behov av att attrahera medarbetare, har extra mycket att vinna på att tydliggöra sitt syfte i ett bredare perspektiv.

Åsa Wilde, Rippler.

– IR-ramverket är ett bra verktyg för att utveckla interna processer och stärka integreringen av hållbarhet inte bara i kundernas kommunikation, utan i verksamheten. Och det är trots allt där som trovärdiga varumärken byggs.

Vill du veta mer om detta? Skicka ett mail till Åsa!

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »