Tobias Looft ge tips

Vässa dina texter i sociala medier – sju tips för störst effekt

Ripplers Tobias Looft delar några snabba tips i en checklista för inlägg på sociala medier. Ställ dig följande kontrollfrågor innan du trycker ”publicera” så maximerar du effekten av din kommunikation, och undviker onödiga misstag.

  1. Är innehållet rätt för målgruppen och kanalen? Dela inte automatiskt samma text och bild på samtliga plattformar. Det som är rätt på TikTok hör inte hemma på LinkedIn.
  2. Står det viktigaste först? Fånga läsaren med det som är mest intressant och ge sedan tillräckligt – men inte för mycket – sammanhang och bakgrund.
  3. Är texten enkel att överblicka? Dela upp texten så blir den lättare att läsa. Korta ner – mer än du tror.
  4. Är texten konkret? Gör det som är komplicerat enkelt med konkreta exempel. Texten måste vara trovärdig och begriplig – skippa trendiga branschuttryck.
  5. Är språket korrekt? Se över stavning och låt gärna någon annan läsa för att fånga upp syftningsfel och krångliga formuleringar.
  6. Finns viktiga nyckelord, länkar och hashtaggar med? Avsluta med en uppmaning utifrån inläggets syfte – vad vill du att läsaren ska göra?
  7. Har du valt rätt bild? Inte bara i rätt format, utan även med rätt känsla för den kanal du publicerar i.

Fler praktiska checklistor kommer i Ripplers PR-handbok i höst.
Nyfiken på fler förhandstips? Hör av dig till tobias.looft@rippler.se

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »