Digital marknadsföring

Vi hjälper dig att ranka på Google med SEO!

Optimera din företagshemsida för sökmotorer med Ripplers SEO-lösningar. Förbättra din synlighet på nätet och öka din trafik med vår expertis!

Rippler när Martin började

Bli upphittad av fler potentiella kunder!

På Rippler är vi inte bara experter på att optimera SEO för en företagshemsida, utan också på att skapa en strategi för att kombinera SEO med andra digitala kanaler. Vi förstår vikten av att skapa ett sammanhang mellan alla marknadsföringskanaler för att uppnå optimala resultat.

Vi tar hänsyn till att företags sociala medier, e-postutskick och andra digitala kanaler också kan användas för att förbättra SEO-resultaten. Vi kan hjälpa företag att skapa relevanta och engagerande artiklar för sociala medier och e-postutskick som inkluderar relevanta nyckelord och länkar till företagets hemsida.

Vi arbetar också med att integrera sökord i andra digitala material, såsom videor och bilder, för att förbättra synligheten av företagets webbplats på sökmotorer. Genom att utveckla en omfattande digital strategi som integrerar SEO med andra kanaler, kan företag uppnå en starkare online-närvaro och högre sökresultatrankningar.

Vi på Rippler anpassar vårt arbete efter varje företags unika behov och hjälper dem att bygga upp en helhetsstrategi som optimerar deras SEO-resultat och stärker deras digitala närvaro.

En SEO-analys är en grundlig utvärdering av en webbplats för att identifiera styrkor och svagheter i SEOn. Det är ett viktigt steg för att förbättra en webbplats rankning i sökmotorerna och öka dess synlighet online.

Rippler utför omfattande SEO-analyser för våra kunder för att hjälpa dem att förbättra sin online-närvaro.

Vår SEO-analys inkluderar de viktigaste on-page analyser där vi ser över allt från om alla H1 är rätt skrivna till en över blick över indexeringen. Vi gör också en noggrann granskning av webbplatsens struktur och innehåll.

Vi tittar på hur väl strukturerad webbplatsen är, om den har korrekt märkning och om sidorna har en lämplig längd och struktur. Vi bedömer också webbplatsens innehåll och dess relevans för sökfraser som kunderna vill synas på.

En annan viktig del av vår SEO-analys är att utvärdera webbplatsens länkprofil. Vi tittar på antalet länkar till webbplatsen, varifrån de kommer och deras kvalitet. En bra länkprofil är avgörande för att ranka högt på sökmotorerna.

Vi använder också olika verktyg för att analysera webbplatsens prestanda och hastighet, som är viktiga faktorer för att förbättra användarupplevelsen. Vi tittar också på hur mobilvänlig webbplatsen är och om den uppfyller de senaste sökmotorernas krav.

När vi har genomfört vår omfattande SEO-analys av en webbplats sammanställer vi en rapport som ger en översikt över styrkor och svagheter. Vi ger också förslag på åtgärder som kunden kan vidta för att förbättra sin SEO och öka sin synlighet online.

Denna rapport är en värdefull guide för våra kunder för att förbättra sin online-närvaro och öka sin trafik och försäljning.

På Rippler vet vi att on-page optimering är en avgörande del av en lyckad SEO-strategi. Därför inkluderar våra SEO-tjänster on-page optimering av samtliga sidor på en webbplats.

On-page optimering handlar om att optimera webbplatsens innehåll och struktur för att göra den mer lättläst och relevant för sökmotorerna. Detta inkluderar att optimera sidans titlar, meta-beskrivningar, rubriker, bilder och textinnehåll. 

Vi använder också rätt sökord och sökfraser för att hjälpa sökmotorerna att förstå vad en sida handlar om och ranka den högre i sökresultaten.

När vi utför on-page optimering på en webbplats börjar vi med att göra en grundlig analys av dess innehåll och struktur. Vi tittar på sidornas laddningstider, mobilsäkerhet, url-struktur, titlarna, hur bra content hemsidan har, internlänkning och mycket mer.

Vi arbetar också med att förbättra webbplatsens användarupplevelse genom att optimera design och navigering. Enkel navigering och ett användarvänligt gränssnitt gör det lättare för besökare att hitta vad de söker på en webbplats, vilket kan öka deras engagemang och konverteringsgrad.

Våra SEO-experter har lång erfarenhet av on-page optimering och är väl förtrogna med de senaste SEO-principerna och bästa praxis. Vi anpassar våra optimeringsstrategier för varje kunds unika behov för att säkerställa att deras webbplats rankar högre i sökresultaten och genererar mer trafik och försäljning.

En viktig del av SEO är att skapa innehåll som engagerar och attraherar besökare till en hemsida. Det handlar inte bara om att fylla en sida med nyckelord, utan att skapa relevant, intressant och informativt innehåll som besökare faktiskt vill läsa.

Detta kan vara allt från blogginlägg och artiklar till produktbeskrivningar och informationsguider.

Som en del av vår SEO-lösning för företag, erbjuder vi content-skrivande tjänster för att hjälpa våra kunder att skapa engagerande innehåll som inte bara attraherar besökare, utan också ökar sökmotorernas ranking av deras hemsida.

Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att förstå deras varumärke, målgrupp och vad de vill uppnå med sin hemsida. Sedan skapar vi innehåll som är anpassat efter dessa faktorer.

Vi använder oss av beprövade metoder (bara white-hat) för content-skrivande för att skapa innehåll som är både informativt och engagerande. Vi fokuserar på att skapa högkvalitativt innehåll som erbjuder värde för läsarna och som kan svara på deras frågor och behov.

Genom att skapa innehåll som människor vill läsa, ökar vi chanserna för att de stannar längre på hemsidan och därmed minskar risken för hög avvisningsfrekvens.

Utöver att skapa innehåll för företag, hjälper vi också till med optimeringen av innehållet för att öka sökmotorernas ranking av hemsidan. Vi använder oss av nyckelord och sökordstäthet, men på ett naturligt sätt som inte kompromissar med kvaliteten på innehållet.

Backlinks är viktiga eftersom de bidrar till att öka hemsidans auktoritet och synlighet på nätet.

Ripplers strategi för att driva in backlinks inkluderar flera olika tekniker som är effektiva för att uppnå detta mål. Först och främst genomför Rippler en grundlig analys av företagets befintliga backlinks och dess konkurrenter.

Därefter använder vi denna information för att skapa en anpassad plan för att driva in fler relevanta backlinks till hemsidan.

Rippler använder sig av outreach-tekniker vilket innebär att vi kontaktar relevanta företag och webbplatser och föreslår att de inkluderar en länk till kundens hemsida. Rippler ser till att länkarna kommer från webbplatser med hög auktoritet, Trust Flow och relevans för företagets verksamhet.

En annan teknik som vi använder oss av är att skapa innehåll som är värdefullt för målgruppen. Genom att skapa högkvalitativt och relevant innehåll lockar vi till oss länkar från andra relevanta webbplatser och bloggar.

Efter att ha skapat bra content går vi ut på sociala medier och andra digitala plattformar för att marknadsföra detta innehåll och få fler länkar till företagets hemsida.

Fördelarna med att driva in relevanta och högkvalitativa backlinks till företagets hemsida är många. Först och främst hjälper det till att öka hemsidans auktoritet och synlighet på nätet. Detta kan leda till högre placeringar på sökmotorernas resultatlistor, vilket i sin tur kan öka trafiken till hemsidan och öka försäljningen.

En annan fördel är att det kan hjälpa till att bygga förtroende och trovärdighet för företaget. Genom att ha länkar från högkvalitativa och relevanta webbplatser kan företaget visa att det är en auktoritet inom sin bransch. Detta kan öka förtroendet för företaget och göra det mer attraktivt för potentiella kunder.

När det gäller att driva en framgångsrik online-verksamhet så är en hög ranking på sökmotorerna avgörande för att få in fler kunder. Med våra SEO-tjänster kan vi hjälpa företag att uppnå just detta. Genom att använda en kombination av olika SEO-strategier, inklusive on-page optimering, länkbyggande och content skapande, kan vi hjälpa företag att förbättra sin synlighet på sökmotorerna och öka sin trafik.

En av de viktigaste delarna av vår SEO-strategi är att göra en noggrann analys av företagets nuvarande online-närvaro och dess potentiella kunder.

Vi använder oss av olika verktyg för att identifiera de sökord och fraser som är relevanta för företagets verksamhet och potentiella kunder. Därefter skapar vi en plan för att optimera företagets webbplats och innehåll för att ranka högre på dessa sökord.

En annan viktig del av vår SEO-strategi är att skapa relevant och engagerande innehåll. Detta kan inkludera blogginlägg, artiklar, produktbeskrivningar och andra typer av innehåll som är relevanta för företagets målgrupp. Genom att skapa kvalitativt innehåll kan vi locka till oss fler besökare och förbättra företagets ranking på sökmotorerna.

Vi fokuserar också på att bygga upp högkvalitativa länkar till företagets webbplats. Genom att få länkar från andra relevanta och trovärdiga webbplatser kan vi förbättra företagets ranking och öka trafiken till webbplatsen.

Vi använder oss av olika metoder för att bygga länkar, inklusive gästbloggning, samarbete med influencers och partnerskap med andra företag.

En annan viktig del av vår SEO-strategi är att optimera företagets närvaro på sociala medier och andra digitala kanaler.

Four colleagues working together. They all are looking at laptop with curiosity. Hot drink on table

Nyfiken på oss?
Vi är nyfikna på er.

Young happy professional business woman sitting at work desk, portrait.

Vi tror också på att integrera SEO med andra digitala marknadsföringskanaler som e-postmarknadsföring och PPC-annonsering.

Genom att skräddarsy våra SEO-strategier för att komplettera dessa andra kanaler kan vi hjälpa företag att få ännu mer synlighet och öka sin trafik.

Vår målsättning är alltid att hjälpa våra kunder att uppnå sina mål genom att förbättra deras synlighet på sökmotorerna.

Genom att arbeta tätt tillsammans med våra kunder och skapa en strategi som är anpassad efter deras unika behov kan vi hjälpa dem att få in fler kunder och växa sin verksamhet online.

Vi är också experter på rapportering om hållbarhetsprestanda och kan hjälpa företag att utveckla GRI- och IIRC-rapporter samt hållbarhetsrapporter. Dessa rapporter ger en översikt över företagets hållbarhetsprestanda och framsteg samt visar deras engagemang för att hantera hållbarhetsfrågor på ett effektivt sätt.

Våra specialister

Tobias Lennér

TOBIAS LENNÉR

Partner och vd

Åsa Wilde

ÅSA WILDE

Grundare och kommunikations­konsult

Martin Kristoffersson - Digital marketing manager

Martin Kristoffersson

Digital marketing manager

Agneta Nyholm

AGNETA NYHOLM

Administrativ chef och produktionsledare