Våra tjänster

Digital marknadsföring

I den digitala världen är det enkelt att skrika, men svårt att bli hörd. Med lösningar där användaren står i fokus stärker vi ert varumärke genom smarta lösningar som gör maximal nytta – och går att mäta. 

Digital marknadsföring är ett av de mest effektiva sätten att nå och engagera en bredare publik online. Men att skapa en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi kan vara en utmaning för företag som inte har den nödvändiga expertisen eller tid för att göra det själva. Det är här Rippler kommer in i bilden. 

Vi är ett team av kreativa digitala marknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas online. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att skapa skräddarsydda digitala strategier som passar ditt företags specifika behov och mål.

Kontakta oss idag för att ta reda på hur Rippler kan stötta dig att nå dina affärsmål!

 

Vad erbjuder Rippler inom digital marknadsföring?

 Vi anpassar våra strategier och metoder efter ditt företags specifika mål och behov för att hjälpa dig att nå framgång online. Eftersom vi har expertis i olika områden kan vi erbjuda både enskilda digitala strategier eller en övergripande digital marknadsföringsstrategi med kanaler som arbetar i synergi. Följande expertis hittar du hos Rippler: 

Kontakta våra experter idag för att förstå vad som passar dig och ditt företag.

Digitala strategier

I digitala kanaler gäller det att jobba fokuserat, smart och kreativt. Här är en digital strategi  din bästa vän och vägledare. Genom att förstå målgrupperna och vad du vill uppnå på varje plattform blir det tydligare vilka du vill nå och vilket innehåll du behöver. Genom analys och strategi hjälper vi dig förstå vad du behöver för att lyckas. Våra erfarna digitala strateger kan hjälpa er att bedöma vilka kanaler som är bäst lämpade för er verksamhet och identifiera dem som är mest effektiva för att nå era mål. 

 • Digital strategi 
 • Målgruppsanalys 
 • Innehållsstrategi 
 • Kanalstrategi 
 • Webbstrategi 
 • Sociala medier-strategi

Hur vi uppmanade till inkludering i sociala medier.

SEO

Genom sökmotoroptimering  ser vi till att teknik, auktoritet och relevant innehåll leder till förbättrad rankning på Google och bättre konvertering. Våra SEO-experter hjälper er att utveckla kampanjer som ser över er webbplats förutsättningar och integrerar era affärs- och marknadsföringsmål.

SEM

SEM, sökmotormarknadsföring, hjälper webbplatser att synas i sökresultat direkt. Våra digitala experter arbetar kontinuerligt med att identifiera, förstå och hålla sig uppdaterade med nya trender och förändringar inom industrin genom att använda datadrivna insikter för att driva effektiva resultat.

 • Sökordsanalys
 • Google Ads
 • SEM-strategi
 • Samarbete mellan SEO och SEM

Nyfiken på oss?
Vi är nyfikna på er.

Sociala medier och annonsering

Sociala medier är den mest använda marknadsföringskanalen. Få platser låter er nå målgruppen med samma precision och tillåter samma mätbarhet och uppföljning. Vi hjälper er att sätta upp annonsering inför kampanjer och lanseringar, eller långsiktiga annonseringskampanjer som driver trafik och konvertering.

 • Kampanjer och lansering 
 • Always-on marknadsföring
 • Innehållsanpassning 
 • Strategi och planering 
 • Mätning och analys 
 • Optimering 
 • Rapportering

Hjälp med digital marknadsföring

Behöver du hjälp med digital marknadsföring, kontakta gärna en av våra specialister för att diskutera mer. Amanda Larsson är Ripplers digitala strateg och är expert på allt från att kläcka kreativa idéer till att ta fram en skräddarsydd kanalstrategi. Du finner fler av våra experter inom digital marknadsföring längre ner på sidan. Kontakta oss idag för att ta reda på vilka kanaler som passar just dig och ditt företag.

Amanda Larsson

Digital strateg

Amanda Larsson

Community management – stärk relationen med er målgrupp

Vi håller koll på de senaste trenderna på sociala medier. Genom att finnas där och vara redo att möta frågor och funderingar från era följare så stärker vi relationen till er målgrupp.  Med hjälp av mätning och analys kan vi utveckla innehållsarbetet så att nästa inlägg blir ännu mer effektfull. 

Med engagerande innehåll och proaktiv community management får vi fart på era konton. Vi hanterar era konton på Facebook, Instagram, Tiktok och Linkedin och anpassar innehållet efter vad målgrupperna vill ha. Vilka delar behöver ni hjälp med?

 • Fullständig hantering av era sociala medier 
 • Trendbevakning 
 • Redo att möta era följare i kommentarsfälten 
 • Proaktivt uppsökande av potentiella följare 
 • Analys & optimering

UX och webbdesign

Oavsett om du behöver en kampanjsajt, digital årsredovisning, uppfräschning eller en helt ny webb, utgår vi alltid från samma princip: användaren i fokus. Vi bygger webbar som är enkla att hitta och använda. Målet är förstås att varje aspekt av våra projekt är optimerade för att maximera användarnas engagemang och öka konverteringarna.

 • UX-design
 • UX-writing
 • Webbutveckling
 • Användartester
 • Koncept och struktur

Design, innehåll och grafiskt utformande

Indragande bildsättning, pedagogiska illustrationer, storytelling eller korta filmer. Vi kan hjälpa er skapa kraftfullt innehåll för exempelvis sociala medier, webb- och nyhetsbrev. Oavsett om det handlar om att stärka ert varumärke, öka er försäljning eller väcka uppmärksamhet kring något ni tycker är viktigt

 • Illustrationer 

Varför digital marknadsföring?

9 av 10 svenskar använder internet dagligen, varav mobilen är den enhet som används mest. Med digital marknadsföring når ni därför ut till potentiella kunder på ett effektivt och förmånligt sätt på kanaler där de redan spenderar sin tid. Eftersom digital marknadsföring baseras på data och är mätbart, kan du även ta genomtänkta beslut och öka förståelsen för i vilka kanaler ditt företag bör investera mer tid, pengar och resurser. Sammanfattningsvis är digital marknadsföring en nödvändighet för att öka synligheten och interaktionen med din målgrupp, öka försäljningen och stärka ditt varumärkes identitet online. 

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa dig med digital marknadsföring? Kontakta oss för att diskutera med våra specialister hur vi kan hjälpa dig. 

Ifall du redan vet vilken kanal du söker, se nedan för att direkt kontakta en av våra specifika specialister. 

Vanliga frågor Digital marknadsföring

Digital marknadsföring är en övergripande term som omfattar alla marknadsföringsinsatser som använder internet eller digitala enheter (som exempelvis mobiler). Företag använder digitala kanaler såsom sökmotorer, sociala medier, e-post och deras webbplatser för att koppla ihop med nuvarande och potentiella kunder. I takt med att människor spenderar mer tid online, blir digital marknadsföring allt viktigare för företagens strategier.

En av de största fördelarna med digital marknadsföring är möjligheten att nå en riktad publik på ett kostnadseffektivt och mätbart sätt. Till skillnad från traditionella marknadsföringsmetoder, tillåter digital marknadsföring företag att få omedelbar feedback från sina kampanjer och anpassa dem för att förbättra resultat. Detta inkluderar allt från att öka varumärkesmedvetenheten till att driva trafik och omvandla denna trafik till kunder.

I dagens digitalt driven värld är det viktigt för företag att omfamna digital marknadsföring för att förbli konkurrenskraftiga och nå sina målgrupper där de spenderar mest av sin tid: online.

Kostnaden för digital marknadsföring varierar beroende på olika faktorer. Kostnade påverkas ofta av mål och omfattning, valda kanaler, konkurrens och efterfrågan. Kontakta gärna våra digitala marknadsföringsexperter för att diskutera era mål och behov.

En digital marknadsföringsstrategi är en plan eller strategiskt tillvägagångssätt för att marknadsföra en produkt, tjänst eller företag online.. En digital marknadsföringsstrategi kan inkludera element som SEO, betald annonsering, sociala medier, innehållsmarknadsföring och e-postmarknadsföring. Målet med strategin är att öka synlighet, engagemang och konverteringar på den digitala plattformen.

En digital byrå är ett företag eller en organisation som erbjuder specialiserade tjänster inom digital marknadsföring och digitala medier. De har experter som arbetar med att hjälpa företag och organisationer att utveckla och genomföra effektiva digitala strategier och kampanjer för att maximera sin närvaro och framgång online.

Digital marknadsföring använder digitala kanaler för att marknadsföra produkter och tjänster. Det är en process som kräver strategi och planering, samt uppföljning och mätning. 

Digitala specialister

Amanda Larsson
Amanda Larsson
Konsult & digital specialist

Digital strategi, sociala medier, PR

070-861 17 30
amanda@rippler.se

Benjamin Tesfazion
Benjamin Tesfazion
Filmfotograf & producent
Charlotte Herlin, digital projektledare
Charlotte Herlin
Digital projektledare

Digital marknadsföring

073-255 52 76
charlotte@rippler.se

Emma Sundlöf
Konsult & digital specialist

PR, Sociala medier, Digital marknadsföring

073-509 08 81
emma@rippler.se

Olivia Alm
Olivia Alm
UX-designer & webbutvecklare
Robin Bratt
Robin Bratt
Creative director

Marknadskommunikation, PR, Strategi

076-257 35 86
robin@rippler.se

Signe Edström
Digital designer
Tilde Mattsson
SEO-specialist

SEO, Digital marknadsföring, Digital PR


tilde@rippler.se

Vilma Pettersson
Konsult & Paid marketing specialist

Sociala medier, Digital marknadsföring, Influencer marketing

070-563 14 36
vilma@rippler.se