digitala möten 720_2

Trött på sega digitala möten där ingen lyssnar?

Det kan förvisso vara sant att det digitala mötet har svårt att mäta sig med det fysiska när det gäller energinivå, subtila gester, samspel och tolkningar. Även personkemi kan vara svårt att uppnå online. Men samtidigt, det digitala mött är effektivt, och när bra teknik inte längre kostar skjortan, bör alla som ska leda ett möte överväga – Hur gör vi nästa digitala möte till en videoupplevelse?

Ska du göra en presentation för personer som sitter på olika ställen i landet? Har ni bestämt att nästa ledningsgruppsmöte ska vara digitalt? Funderar du på att kalla till en digital pressträff?

Här kommer några tips att ha med på vägen.

Ha en tydlig mötesagenda

Digitala möten håller ofta ett högre tempo än fysiska. Skicka ut en mötesagenda i god tid och be deltagarna komplettera den. Se till att följa mötesagendan och summera slutsatser innan du går vidare till nästa punkt. I slutet av mötet – fråga varvet runt vad alla har fått med sig, vad som är nästa steg och vilka eventuella uppgifter som åligger var och en. En summering är mao lika viktig digitalt.

Utse en karismatisk mötesvärd

Vem är bäst lämpad att agera mötesvärd? Värdens uppgift blir att hålla i taktpinnen, det vill säga föredra mötesagendan på utsatt tid, fördela ordet och skapa en positiv och inkluderande stämning.

Satsa lite extra på större möten

Med hjälp av enkla streamingtjänster kan du göra specialeffekter, filmupptagning från olika vinklar, klippa ihop bilder, mixa ljud och förstärka budskap under pågående möte. Små tekniska insatser gör att du imponerar på mötesdeltagarna och fångar deras uppmärksamhet.

Rippler kan hjälpa dig att öka energin- och kom-ihåg-nivån av ditt digitala budskap markant. Enkelt och kostnadseffektivt.

Vill du veta hur?
Kontakta Maria Nystrand 

maria@rippler.se
Tel: 070-865 01 2

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »