MicrosoftTeams-image (6)

Trendspaning hösten 2022 – tre tips för att nå ut

Lyckas nå fram till målgruppen – och få dem att vilja ha mer. Vi på Rippler har samlat tre tips för att tränga igenom bruset under hösten 2022.

Ta ställning

Valtider är åsikternas tid – och en chans att nå ut med er viktigaste fråga. Bryt igenom bruset med ett tydligt budskap om något målgruppen bryr sig om.

Skippa corporate bullshit

Förklara så att folk förstår, utan fluff och fina ord. Annars kommer någon annan berätta din story – på sitt vis. På TikTok får Gen Z deklarationstips från influencers – paketerade rätt in i målgruppen.

Håll det kort

Digitala eventet, pr-pitchen, nyhetsbrevet och sociala medie-inlägget. Korta ner, tajta till och dela upp. Koncentrerade budskap fångar publiken – och ökar chansen att de kommer tillbaka för mer.

Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »
Karin och Maria på blobb

Därför smäller god publicitet fortfarande högst

Det sägs att vi lever i ett post-truth-samhälle. Att känslor, snarare än fakta, formar opinionen. Detta paras med påståenden om politikerförakt och filterbubblor som underminerar medias trovärdighet.

Denna dystopi stämmer inte med verkligheten. Tvärtom visar SOM-institutets senaste mätning att Sveriges institutioner; regeringen, riksdagen, polisen, sjukvården – liksom näringslivet och media – idag erhåller betydligt högre förtroende från allmänheten än på många år.

Läs hela inlägget »