Benjamin

Tre myter om rörligt innehåll

Rörligt innehåll är dyrt, tar tid och ska alltid vara kort… Eller? Låt oss ta död på några myter om rörligt innehåll en gång för alla, med tips från vår innehållsproducent Benjamin Tesfazion.

Myt 1: Det är dyrt

Nej. Själva berättelsen och idén är det viktigaste för att uppnå ett bra resultat. Det går att åstadkomma även med en begränsad budget.

Myt 2: Det tar lång tid

Nä. Vet du vad du vill säga kan produktionen gå undan så länge du låter kreativiteten flöda.

Myt 3: Det måste vara kort

Nope. Är innehållet intressant nog kan du unna dig ett längre klipp, även på sociala medier. För Reels på Instagram är längre tips rent av att föredra.

Nyfiken?

Vill du veta mer om filmproduktion och hur vi på Rippler kan hjälpa dig?

Kontakta vår innehållsproducent Benjamin Tesfazion: benjamin@rippler.se

Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »
Karin och Maria på blobb

Därför smäller god publicitet fortfarande högst

Det sägs att vi lever i ett post-truth-samhälle. Att känslor, snarare än fakta, formar opinionen. Detta paras med påståenden om politikerförakt och filterbubblor som underminerar medias trovärdighet.

Denna dystopi stämmer inte med verkligheten. Tvärtom visar SOM-institutets senaste mätning att Sveriges institutioner; regeringen, riksdagen, polisen, sjukvården – liksom näringslivet och media – idag erhåller betydligt högre förtroende från allmänheten än på många år.

Läs hela inlägget »