img_8422-e1539682831331-768x1024

Tre frågor till vår ny vd Maria Nystrand

Efter sommaren tillträdde Maria Nystrand som ny vd hos oss på Rippler. Här kan du läsa mer om Maria och hennes bakgrund.

Nu har det gått några månader, Maria har blivit lite varm i kläderna och vi passar därför på att ställa några frågor till henne om hennes nya roll.

Hur känns det att vara vd på en sån fantastisk byrå?

Åh, det känns på riktigt jätteroligt – och det av två anledningar. Dels har vi ett så bra utgångsläge då vi är ett tajt gäng som drivs av framåtanda och en vilja att bli lite bättre varje dag. Dels tror jag att jag i mitt ledarskap har möjlighet att bidra med metoder som får oss att jobba smartare istället för hårdare. Det känns också kittlande att få förtroendet att gå in som vd i ett ägarlett bolag. Den positiva nerven i detta kommer hålla mig på tå, och det är där jag vill vara.

Vad blir den största utmaningen? 

Som för alla ledare som kommer in i en mogen organisation, oavsett om den är liten eller stor, handlar det om att skapa ett förtroende och ett handlingsutrymme. Vi måste avsätta tid för att prata med varandra och öva på att samarbeta i olika konstellationer. Jag är övertygad om att när vi känner oss trygga på jobbet, individuellt och i gruppen, då minimerar vi eventuella hinder för att kunna göra vårt allra bästa. Psykologisk trygghet är nyckeln till såväl trivsel och lönsamhet.

Vad kommer vara viktigast för dig framöver?

Att säkerställa att Rippler är världens bästa arbetsplats där alla medarbetare spelar huvudrollen.

Jag tror på ett aktivt medarbetarskap, att alla har olika ansvarsområden som ligger i linje med var och ens styrkor och intressen. Men för att detta ska funka behöver det vara övertydligt vilket ansvar man tar, och vilka förväntningar företaget har på detta. Min roll blir att vara dirigenten som får orkestern att framföra mästerverk.

Har du någon mer fråga till Maria? Maila henne på maria@rippler.se

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »