Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Hej Tom! Berätta om dig själv – vem är du? 

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Hur har din första tid på Rippler varit? 

Nu börjar min första månad hos Rippler närma sig sitt slut och jag trivs superbra! Det är otroligt givande av vara omringad av vänliga, drivna och kompetenta vänner som tillsammans bildar en stark full-servicebyrå.

Varför föll valet på Rippler? 

Lunchen på min första intervju! Skämt åsido, jag föll nog mest för Ripplers inriktning på strategisk kommunikation i kombination med att vilja utveckla och växa sitt hållbarhetserbjudande. Det ska bli otroligt kul att vara med på resan i att utveckla och stärka Ripplers hållbarhetserbjudande inom strategisk kommunikation.

Vad är ditt intryck av Rippler efter din första tid här? 

För mig har alltid chef och kollegor spelat stor roll i hur väl jag trivs och utvecklas på ett företag. Det är något som jag verkligen har fått ett gott intryck av. Det finns en snäll och hjälpsam kultur hos Rippler med hög kvalitet på leveranser och kunder.

Vad får dig att sluta scrolla just nu?

Haha – tro det eller ej men just nu är det ålen! Visste du att på bara några tiotals år har mer än 99 procent av tillskottet av ny ål till Sverige försvunnit? Att fyra av fem ålar dog när de skulle färdas genom vattenkraftverken år 2020? Eller att man idag har lagt ett förbud mot ålfiske när det har som minst effekt?

Har du något tips att dela med dig av innan vi rundar av? 

Jag måste ändå tipsa om Peter Alestigs bok ”Världen som väntar: vårt liv i klimatförändringarnas Sverige”. En väldigt pedagogisk bok som kan få svenskar att förstå hur klimatförändringarna kommer påverka just dem.

Ett bra boktips från en ännu bättre kollega. Tack för samtalet och för att du upplyste mig om ålens situation. 

Alla behöver en pigg och glad kommunikationskonsult och hållbarhetsstrateg i sitt liv. Det tycker åtminstone vi på Rippler. Kontakta en redan idag! 

Tom Andersson

Kommunikationskonsult och hållbarhetsstrateg

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »