Bild på Maria och en telefon

Sex tips när du ringer journalisten

Att berätta om en nyhet i en exklusiv intervju är ett av de mest effektiva sätten att nå ut med sitt budskap. Men att få redaktionerna intresserade är inte alltid helt lätt. Ripplers PR-specialist Maria Kans delar sina sex bästa tips för att få journalisterna på kroken.
  1. Se till att din nyhet är en nyhet. Ny, oväntad, ovanlig och aktuell. Bränn inte nyheten redan innan du tar kontakt genom att skicka ut pressmeddelande om saken eller lägga upp innehållet i egna kanaler om du vill att någon ska göra en intervju om ämnet.
  2. Välj strategiskt. Gör research innan du väljer vem du ska kontakta. Ring en journalist som har skrivit om liknande ämnen, eller jobbar med en redaktion som intresserar sig för frågan.
  3. Förbered underlaget. Om redaktionen är intresserad vill de komma igång snabbt. Ha ett mejl redo när du ringer, med tips som sammanfattar nyheten eller ett opublicerat pressmeddelande. Förbered också pressbilder och kontaktuppgifter till talespersonen som ska bli intervjuad.
  4. Var påläst. Få grepp om helheten och punkta ner det viktigaste du vill få fram. Tänk ut svar på potentiella följdfrågor.
  5. Gå rakt på sak. Slösa inte någons tid med en lång och komplicerad introduktion eller onödigt säljsnack. Hellre: ”Hej, jag heter Maria och jobbar med X. Vi kommer snart att…”
  6. Nappade journalisten? Härligt! Ring talespersonen och se till att hen är redo när journalisten hör av sig för intervjun.

Låter det krångligt, eller gick det inte hela vägen? Ripplers PR-specialister hjälper er gärna. Kontakta maria.kans@rippler.se eller läs mer om hur vi jobbar med PR och medierelationer.

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »