SEM–Sökmotormarknadsföring

På Rippler har vi erfarna specialister inom digitala tjänster som kan hjälpa dig med bland annat SEM – sökmotormarknadsföring. SEM handlar framförallt om annonsering på sökmotorer. Inom marknadsföring fungerar det bra för sig själv, men kan också användas i synergi med SEO (s.k sökmotoroptimering) för att effektivt synas i sökmotorer.

Nedan kan du läsa mer för att ta reda på vad SEM är och hur Ripplers experter arbetar med sökmotormarknadsföring. Vi förstår vikten av att ha en stark närvaro på sökmotorer som Google. När du arbetar med Rippler inleder vi alltid med en grundlig analys av konkurrenter och er nuvarande position på marknaden för att skapa en strategi som passar bäst för dig.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur våra SEM-specialister kan hjälpa just ditt företag.

Vad är SEM?

SEM är en förkortning av Search Engine Marketing – som på svenska blir sökmotormarknadsföring. SEM är ett samlingsnamn för både SEO (sökmototoptimering) och SEA (sökmotorannonsering) och handlar alltså, som namnet antyder, om marknadsföring via sökmotorer som Google, Bing och Yahoo

När man refererar till  SEM brukar man främst mena betald sökning, det vill säga betald sökannonsering i sökmotorer. Det är de sponsrade inläggen som dyker upp längst upp i ett sökresultat, innan de organiska resultaten. Genom att optimera din sökmotorannonsering kan du därför maximera ditt företags synlighet och lönsamhet online. Precis som SEO handlar det om att dyka upp i relevanta sökresultat för att nå ut till rätt målgrupp. Med SEO ser man till att detta sker organiskt, vilket är effektivt men lite mer tidskrävande. SEM innebär att man istället betalar för att dyka upp på sökorden, vilket är ett snabbt sätt att nå ut via sökmotorerna. 

Hur fungerar SEM?

När man söker på Google, eller någon annan sökmotor, hamnar sökningen i en auktion. Vilken auktion sökningen hamnar i beror på frasen eller ordet som någon sökt på. Därefter  matchas den mot sökorden som de som annonserar valt att buda på och därefter visas en annons för intressenten som utförde sökningen.

Det är därför viktigt att se till att göra en detaljerad sökordsanalys för att förstå din målgrupps sökbeteende. Det hjälper dig att förstå vilka sökfraser som används och vilka intentioner som finns bakom sökfraserna. 

 

Hur kan Rippler hjälpa med SEM?

Genom Ripplers SEM-erbjudande får du tillgång till hängivna och erfarna specialister som arbetar för att effektivisera synlighet online. Rippler har expertisen att hjälpa företag att nå ut till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt för att öka antalet kunder och besökare på respektive webbplats. I vårt SEM-erbjudande tillhandahåller vi en omfattande uppsättning tjänster för att maximera våra kunders marknadsföring på sökmotorer. Genom vår expertis inom  kan vi öka synlighet och generera målinriktad trafik till kundens webbplats.

 Ifall du arbetar med Rippler kan du blandannat förvänta dig:

  1. Sökmotorannonsering: Genom noggrann research och sökordsanalys skapar vi attraktiva digitala annonser för våra kunder.  Genom att optimera annonstexter och länkar kan vi öka klickfrekvensen och konverteringsgraden.
  2. SEM-strategi: Från vår research utvecklar vårt team skräddarsydda strategier för att nå ditt företags specifika mål, och vi planerar budgeten noggrant för att säkerställa ett effektivt resultat.
  3. Annonshantering och optimering: Vi övervakar och optimerar kontinuerligt våra kunders digitala annonseringar. Genom att optimera annonstexter och landningssidor säkerställer vi hög relevans och god användarupplevelse.
  4. A/B-testning: Genom att genomföra A/B-tester jämför vi hur olika annonser presterar för att avgöra vilka som ger bästa resultat. 
  5. SEM-rapportering: Rippler tillhandahåller noggranna och detaljerade rapporter om hur dina kampanjer presterar vilket hjälper oss att mäta hur effektiva kampanjerna är och om förbättringar krävs. 

Varför anställa en SEM-expert?

För att implementera en framgångsrik SEM-strategi krävs djupgående kunskap, tid och erfarenhet. En SEM-expert har grundläggande expertis för att effektivisera synlighet och konverteringar. Det sparar både tid och minskar risken för felaktigheter.

En specialist övervakar noggrant och optimerar kontinuerligt annonser baserat på analyser av hur kampanjerna presterar.  Som SEM-experter håller vi oss uppdaterade med de senaste trenderna och bästa praxis inom SEM för att säkerställa att din strategi är effektiv och presterar gentemot konkurrensen.

Genom att anlita våra SEM-experter får du tid att fokusera på din verksamhet medan vi hanterar din marknadsföring i sökmotorer.

Hjälp med SEM

Behöver du hjälp med SEM? Kontakta en av Ripplers experter, Emma till exempel! Hon har lång erfarenhet inom bland annat digital marknadsföring och PR kan hjälpa er att optimera era sökordsannonser. Ta gärna kontakt redan idag för att ta förstå hur SEM kan hjälpa ditt företag att stå ut bland mängden och nå ut till rätt målgrupp.

SEM-specialist

EMMA SUNDLÖF

Hur jobbar man med SEM?

 Genom att använda betald annonsering  kan företag öka sin exponering och locka potentiella kunder till sina webbplatser. Det innebär att skapa och optimera annonser, genomföra en noggrann sökordsanalys och utveckla strategier för att maximera avkastningen på investeringen. Genom att kontinuerligt övervaka och optimera sina kampanjer kan företag dra fördel av SEM för att öka trafiken, konverteringarna och framgången online. Det är även viktigt att se över sin SEO-optimering för att få in organisk trafik till webbsidan. 

Vad kostar SEM?​

Priset för SEM tjänster varierar beroende på olika faktorer, framförallt kan det bero på hur konkurrensen ser ut och ditt företags specifika mål. Hos Rippler tillhandahåller vi skräddarsydda SEM-paket som är utformade för att passa olika behov och budgetar. Kostnaden för SEM påverkas av den omfattning av arbete och resurser som krävs för att implementera en strategi som effektivt når ditt företags mål. Våra SEM-experter kan hjälpa dig att analysera dina förutsättningar och utveckla en anpassad offert. 

Kontakta oss gärna för att diskutera dina behov och få mer information om prissättning för våra SEM-tjänster.

 

Nyfiken på oss?
Vi är nyfikna på er.


SEM- och SEO-optimera din hemsida idag

 Låt Ripplers SEM-experter förbättra din online-närvaro och hjälpa till att generera mätbara resultat. Med våra skräddarsydda SEM-tjänster kombinerar vi omfattande sökordsanalys, optimerade annonskampanjer och kontinuerlig analys av hur kampanjen presterar för att säkerställa maximal synlighet, ökad trafik och högre konverteringar för ditt företag. 
 
Dra nytta av sökmotormarknadsföring för att nå en större räckvidd och växa online.
 
Kontakta våra specialister idag för att diskutera hur vi kan optimera din SEM-strategi.

4 snabba frågor om SEM

SEO (Search Engine Optimization) handlar om att förbättra webbplatsens synlighet i organiska sökresultat. Det innebär att optimera innehåll, använda relevanta nyckelord och skapa en användarvänlig webbplats. SEO är en långsiktig strategi för att få bättre synlighet på sökmotorer som Google.

SEA (Search Engine Advertising) handlar om att annonsera på sökmotorer med betalda annonser. Genom att använda plattformar som Google Ads kan företag visa annonser för relevanta sökningar. SEA ger snabba resultat men kan vara kostsamt.

SEM (Search Engine Marketing) inkluderar både SEO och SEA. Det är en övergripande strategi för att marknadsföra en webbplats på sökmotorer. Genom att kombinera både organiska och betalda metoder kan man maximera synlighet och nå ut till fler potentiella kunder.

Sammanfattningsvis handlar SEO om att optimera webbplatsen för bättre organiska sökresultat, SEA handlar om att annonsera med betalda annonser på sökmotorer, och SEM är en övergripande strategi som kombinerar både SEO och SEA för att marknadsföra en webbplats.

 

Det finns flera olika SEM-verktyg som kan hjälpa ditt företag att optimera er marknadsföring i sökmotorer. Några populära SEM-verktyg är Google Ads, Bing Ads, SEMrush, Moz, Ahrefs och Keyword Planner. Dessa verktyg erbjuder funktioner som sökordsforskning, konkurrensanalys, annonshantering, spårning av resultat och optimering av kampanjer. Genom att använda dessa SEM-verktyg kan ditt företag få insikter och data för att fatta informerade beslut och maximera era SEM-strategier. 

SEM, eller Search Engine Marketing, är en digital marknadsföringsstrategi som syftar till att öka synligheten och trafiken till en webbplats genom betalda annonser i sökmotorer. Genom att använda sig av olika tekniker som sökordsannonsering och displayannonsering, kan företag marknadsföra sina produkter och tjänster på relevanta platser när användare söker efter relaterade söktermer. 

Specialister på digital utveckling

Maria Lind

SEO och SEM-expert

Olivia Alm

Olivia Alm

UX och digital expert