lina

Rippler växer – säg hej till vår nya kollega Lina!

Hej och varmt välkommen till Rippler! Berätta lite om dig själv!
Tusen tack! Jag har arbetat som frilansare inom marknadsföring och kommunikation i nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Till största delen som produktionsledare och originalare, men har även drivit eventbyrå och varit ljudboksproducent. Bor med man, två barn och snart även en liten valp på Södermalm.

Varför sökte du dig till Rippler?
Fick ett hett tips om att ni behövde någon som kunde hjälpa till då Hanna var hemma med ny bebis.

Vad är ditt intryck av Rippler hittills?
Oerhört proffsiga och trevliga kollegor. Fokus och energi i en skön förening!

Har du någon spaning att dela med dig av?
Jag spanar inåt och delar med mig av Sofia Sivertsdotters fina ord: ”Tro på det som får dig att sträcka på dig. Tro på dem som tror på dig. Tro på människors välvilja. Tro på att morgondagen vill veckla ut något vackert.”

Vill du komma i kontakt med Lina? Maila henne på lina.back@rippler.se.

Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »
Karin och Maria på blobb

Därför smäller god publicitet fortfarande högst

Det sägs att vi lever i ett post-truth-samhälle. Att känslor, snarare än fakta, formar opinionen. Detta paras med påståenden om politikerförakt och filterbubblor som underminerar medias trovärdighet.

Denna dystopi stämmer inte med verkligheten. Tvärtom visar SOM-institutets senaste mätning att Sveriges institutioner; regeringen, riksdagen, polisen, sjukvården – liksom näringslivet och media – idag erhåller betydligt högre förtroende från allmänheten än på många år.

Läs hela inlägget »