lina

Rippler växer – säg hej till vår nya kollega Lina!

Hej och varmt välkommen till Rippler! Berätta lite om dig själv!
Tusen tack! Jag har arbetat som frilansare inom marknadsföring och kommunikation i nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Till största delen som produktionsledare och originalare, men har även drivit eventbyrå och varit ljudboksproducent. Bor med man, två barn och snart även en liten valp på Södermalm.

Varför sökte du dig till Rippler?
Fick ett hett tips om att ni behövde någon som kunde hjälpa till då Hanna var hemma med ny bebis.

Vad är ditt intryck av Rippler hittills?
Oerhört proffsiga och trevliga kollegor. Fokus och energi i en skön förening!

Har du någon spaning att dela med dig av?
Jag spanar inåt och delar med mig av Sofia Sivertsdotters fina ord: ”Tro på det som får dig att sträcka på dig. Tro på dem som tror på dig. Tro på människors välvilja. Tro på att morgondagen vill veckla ut något vackert.”

Vill du komma i kontakt med Lina? Maila henne på lina.back@rippler.se.

AI sök, AI overviews och SGE

Google SGE – Så förändrar AI Overviews sättet vi använder sök

Google har nyligen introducerat sin AI-drivna sökfunktion, först kallad Search Generative Experience (SGE), men nu mer känd som AI Overviews. Denna teknologi förändrar hur vi söker och hittar information online genom att erbjuda snabba och omfattande sammanfattningar av sökresultat. Men vad betyder detta för användare, publicister och företag? Vilka fördelarna, utmaningarna finns för framtiden? Det och varför ett starkt och trovärdigt varumärke är viktigare än någonsin går vi igenom i denna artikel.

Läs hela inlägget »
En visualisering av conversion rate, eller konverteringsgrad

Conversion rate – Förstå och optimera konverteringsgrad

Konverteringsgrad är ett centralt begrepp inom digital marknadsföring som mäter andelen besökare på en webbplats som utför en önskad handling. Men det kan vara svårt att greppa vad det är, och vad som är en bra nivå. Det vill vi ändra på! I den här artikeln kommer vi göra det tydligare vad konverteringsgrad är, hur man räknar ut det, och vilka faktorer som påverkar den.

Läs hela inlägget »
Camilla Jonsson svartvit

Camilla Jonsson: Mindre snömos och mer rödbeta för bättre genomslag

Det är med stor glädje och stolthet som vi får chansen att intervjua Katrin Ludvigsson, grundaren av Rippler, när Rippler nu firar sitt 18-årsjubileum. Att ett företag fyller myndigt är en milstolpe som vittnar om långsiktigt engagemang och framgång. Rippler har under dessa år inte bara överlevt utan även blomstrat i en bransch som ständigt påverkas av förändringar och utmaningar.

Läs hela inlägget »