seminarium-1024x683

Rippler Update – Seminarium #2

Influencers de nya makthavarna – men till vilket pris?

Välkommen till det andra tillfället i en serie inspirationsseminarium under konceptet Rippler Update, för dig som arbetar med marknad och kommunikation och som snabbt och enkelt under trevliga former vill hålla koll på omvärldstrender och samhällsfenomen.

Rippler Update #2

I en tid då 77% av internetanvändarna läser bloggar har influencer marketing fått en självklar plats i företagens marknadsföring. Influencers har blivit konsumentens bästa vän och påverkar både små och stora val i livet – vilka kläder vi köper, bilar vi kör och vilken restaurang vi äter på.

  • Vilket resultat ger ett samarbete med en influencer?
  • Vilka influencers ska du arbeta med?
  • Hur hanterar du situationen om ett samarbete blir en pr-katastrof?

På Rippler Update ”Influencers de nya makthavarna – men till vilket pris?” får du konkreta tips på vad du ska tänka på när ditt företag arbetar med influencer marketing. Med utgångspunkt i utvalda case belyser vi hur ditt företag kan få till ett gynnsamt samarbete med ambassadörer, men också hur kostsamt ett ogenomtänkt samarbete kan bli. Vi går även igenom  ’dos and don’ts’ när det kommer till relationer med en influencer.

När? Torsdag den 4 maj 08.00-09.15. Vi bjuder på frukost!
Var? Bollhusgränd 1B, 3 tr, 111 31 Stockholm (mitt emot Slottet)

Anmäl dig till här, senast den 2 maj.

Välkommen!

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »