postest

Rippler update – Seminarium #1

Hur kan företag skapa kommunikativa möjligheter av världens murar och motsättningar – och går det?

Välkommen till det första tillfället i en serie inspirationsseminarium under konceptet Rippler Update, för dig som arbetar med marknad och kommunikation och som snabbt och enkelt under trevliga former vill hålla koll på omvärldstrender och samhällsfenomen.

Rippler Update #1
Diverse trendbyråer och trendgurus siar om att 2017 är motsättningarnas år. Sociala murar byggs och bryts ner – Kriget i Syrien dominerar nyheterna, EU tacklar invandringsfrågan och Brexit, USA har valt Trump till sin president.

• Hur kan företag använda motsättningar i samhällsaktuella händelser i sin kommunikation på
ett sätt som är positivt för varumärket?

• Hur tydligt kan och bör ett företag vara i sina ställningstaganden?

Det är några av de frågor som vi analyserar och diskuterar på vårt första Rippler Update. Vi lyfter relevanta exempel – goda och mindre goda – och delar med oss av reflektioner och lärdomar som du kan ta med dig in i din egen verksamhet.

När: 16 februari 08:00 – 09:15
Var: Ripplers kontor, Bollhusgränd 1B

Anmäl dig till här!

Om Rippler Update
Alla kan vi lära oss något av varandra; som människor, som företag och organisationer. Lärdomar som leder till insikter, som leder till nya satsningar och lärdomar. På Rippler Update bjuder vi i all enkelhet på frukost på Ripplers kontor på Slottsbacken och delar under en timme med oss av insikter med utgångspunkt i relevanta case. På olika teman varje gång under parollen ”Vad kan vi lära oss av…?”.

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »