Bild på Ripplers anställda som har digitalt fokus

Rippler fokuserar på användarcentrerad och konverteringsstyrd webbutveckling

Genom flera nyrekryteringar kan Rippler nu erbjuda ett ännu starkare kunderbjudande inom webb. I erbjudandet blir konvertering, användarupplevelse och maximal affärsnytta centrala begrepp.

Behovet att arbeta mer datadrivet och taktiskt smart med digital kommunikation som driver konvertering, blir allt större. Rippler har därför anpassat sitt kunderbjudande efter den efterfrågan.

– Fördelarna med att välja Rippler är att du som kund får en byrå som har förmåga att tänka och agera både taktiskt och strategiskt, samt att vi alltid utgår från att skapa maximal affärsnytta. Vi ser att vi kan erbjuda innovativa webblösningar där vi tänker annorlunda jämfört med andra byråer, Tobias Lennér, vd och partner på Rippler.

Utökat digitalt fokus

Under 2021 växte det digitala teamet på Rippler. Under första månaderna i år har ytterligare tre personer anställts – samtliga med digitalt fokus. Olivia Alm är nyanställd systemutvecklare och UX-designer och Joakim Frykberg är UX-writer. Därtill har Emy Sjöblom tillkommit som videokreatör och digital innehållsproducent.

– För att kunna efterleva detta i praktiken har vi under 2021 och 2022 valt att växla upp genom flera spetsrekryteringar. Bland dessa finner vi nyckelkompetenser inom digital strategi och analys, UX, SEO och agil projektledning, säger Tobias Lennér.

Hållbar webbutveckling

Anledningen till det ökade fokuset på konvertering är att det blivit allt svårare att hävda sig om man inte tänkt rätt från början. En avgörande pusselbit i det är att säkerställa att ens webb verkligen gör jobbet och håller på sikt.

– Konkurrensen om målgrupperna och ens intressenter står i zenit. Det har därför aldrig varit viktigare, särskilt för medelstora bolag, att man bygger hållbara webbplatser. Nuförtiden borde SEO, UX och tillgänglighet inte endast klassas som viktiga beståndsdelar, utan som grundpelare som hela utvecklingsprocessen vilar på, säger Robin Bratt, digital strateg på Rippler.

– De bolag som förstått detta har en enorm konkurrensfördel när det gäller att ta marknadsandelar genom webb och andra digitala kanaler.

Är du intresserad av att höra mer om hur vi kan hjälpa er med er webb? Kontakta:

Tobias Lennér, vd och partner
tobias.lenner@rippler.se
0706618337

Robin Bratt, digital strateg
robin@rippler.se
0762573586

Anna Ovesdotter, Digital team lead
anna.ovesdotter@rippler.se
0733601651

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »