Purity Mediterranean Citrus Spritz – Produktlansering

Utmaning

Svenska Purity Distillery är ett prisbelönt destilleri som trots sin relativt unga ålder hunnit utnämnas till både världens bästa vodka och gin i internationella tävlingar.

För att beredda sortimentet skapades Purity Mediterranean Citrus Spritz. En lågalkoholvodka med smaker av apelsin, bergamott, grapefrukt och örter. Antingen att avnjutas som den är eller blandas till en cocktail med tonic water.

Utmaningen låg i att produkten redan hade smyglanserats ett år tidigare utan publicitet. Vi behövde dessutom förhåll oss till den svenska alkohollagstiftningens regler för marknadsföring. Här behövdes en omfattande mediebearbetning.

Strategi

Vi tog fram ett pressmeddelande om varumärket Purity och produktnyheten Purity Spritz Mediterranean Citrus. Där lyftes produktens fördelar; ekologisk lågalkoholvodka med naturliga smaker, svenskt och prisbelönt destilleri tillsammans med ett inspirerande cocktailrecept som lätt kan skapas i hemmamiljö. 

Pressmeddelandet skickade vi till relevant media inom mat, dryck och livsstil tillsammans med snygga frilagda pressbilder på produkten och drinken. Timingen inför valborg var perfekt och journalisterna blev erbjudna att provsmaka produkten. De fick då ett snyggt paketerat bud fyllt med produktnyheten, tonic water och receptet med handskrivet kort. 

Resultat

 Intresset från media var stort, både att skriva och provsmaka. Projektet resulterade i publicering i 30 medier, både digitalt och print, och en total räckvidd på 3 809 723 personer. 

Framgångsfaktorerna låg i en kombination av vässade budskap, rätt timing och snygga pressbilder. 

Bild på Purity Mediterranean Citrus Spritz
Bild på Purity Mediterranean Citrus Spritz
Bild på Purity Mediterranean Citrus Spritz
Purity Mediterranean Citrus Spritz

Dela det här caset: