60a6830-683x1024

Nu startar vi dotterbolaget Rippler Healthcare

Rippler Communications tar nu ytterligare ett kliv och startar ett dotterbolag inom Healthcare som helhjärtat ska fokusera på pr- och kommunikationstjänster för uppdragsgivare inom läkemedel, life science, sjukvård och hälsa.

Människor i dag är vana vid snabb, underhållande och digital kommunikation. Med Rippler Healthcare vill vi hjälpa till och förnya hur man kommunicerar i en bransch som traditionellt sätt har varit trögrörlig.

– Vi får allt fler förfrågningar inom Healthcare och känner att vi kan göra skillnad. Vi vill utmana uppdragsgivare som verkar under etiska regelverk, att trots det arbeta kreativt och tänka möjligheter istället för begränsningar, säger Åsa Wilde, grundare, Rippler Communications.

Vd för det nya dotterbolaget, Rippler Healthcare, är Lina Ekros. Hon har en bakgrund som presschef och ansvarig för chefskommunikation på Södersjukhuset. Hon är även IMA-certifierad (diplomerad informations- och marknadsansvarig inom läkemedelsföretag).

– Ända sedan jag började på Rippler för åtta år sedan har jag arbetat med uppdragsgivare inom läkemedels- och hälsobranschen. Det känns som ett naturligt steg att vi tar ett krafttag om erbjudandet med all den kunskap vi har med oss, säger Lina Ekros.

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »