Maximera värdet av årsredovisningen

Att producera årsredovisning är tids- och kostnadskrävande. Missa inte chansen maximera värdet av det producerade innehållet för att stärka ert varumärke hos viktiga intressenter. Med en smart och proffsig digital version ökar värdet av er årsredovisning.

Års- och hållbarhetsredovisningen är oftast ett underutnyttjat verktyg för den varumärkesbyggande kommunikationen. Få läser en tryckt version eller bläddrar igenom en PDF på webben. Så varför inte utnyttja situationen till att skapa en produkt som ni får nytta av hela året?

Rippler tillsammans med LKAB vann nyligen dubbelt i Publishingpriset – Grand Prix i kategorin Digital publikation 2022 och guld i kategorin Digitala årsredovisningar och rapporter. 

En webbversion skapar ännu mer värde

Bäst blir det när webbversionen inte bara blir en kopia av den tryckta rapporten, utan i stället kompletterar den. Ni kan alltså själva välja vilka delar ni vill lyfta fram, och dessutom kan ni göra det på ett lättillgängligt och intresseväckande sätt, som dessutom funkar för alla skärmar.

En webbversion ökar tillgängligheten för läsaren, och lockar till vidare läsning. Samtidigt får ni content till era sociala kanaler för en lång tid framåt. På det sättet får ännu fler målgrupper ta del av, och uppleva, de värden ni laddar ert varumärke med. Kort sagt får ni maximal nytta av årsredovisningen. Win win för er, och för läsaren.

Tre anledningar till att göra en digital version av års- och hållbarhetsredovisningen

  1. Den är, helt enkelt, roligare.
    Webbversionen gör det möjligt att använda animationer, interaktioner, videos och andra intresseväckande element som lyfter fram innehållet på ett tydligt och kreativt sätt.

  2. Ni ser vilka delar som verkligen blir lästa.
    Det ger nya insikter om vilka delar av er verksamhet som målgruppen är mest intresserad av, vilket guidar framtida kommunikationsaktiviteter.

  3. Den är enkel att dela.
    Exempelvis på sociala medier. På det sättet får årsredovisningen fler användningsområden, och ni skapar fler möjligheter för ert varumärke att skina.

Behöver ni hjälp med er års- och hållbarhetsredovisning? Vi hjälper er med både rapport- och webbversion. Vi tog fram LKAB:s digitala års- och hållbarhetsredovisning som belönades med Grand Prix i Publishingpriset 2022. Spana in hur vi tog fram den här.

Åsa Wilde

ÅSA WILDE

Grundare och kommunikations­konsult

Olivia Alm

OLIVIA ALM

Webbutvecklare och UX-designer

Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »

Därför är allt innehåll rörligt just nu

TikTok har förändrat sättet vi konsumerar både innehåll och sociala medier på. Det rörliga innehållet dominerar de digitala plattformarna och vi tycks inte kunna scrolla oss trötta på ett oändligt feed av content. För den som vill nå sin målgrupp blir videoinnehåll därför allt viktigare. Bäst funkar korta klipp, gärna under en minut. Det är ett faktum som inte undgått jättarna med de största plattformarna, och därför dominerar det korta klippet allt ifrån sociala medier till streamingtjänster som Netflix och Spotify.

Läs hela inlägget »
Karin och Maria på blobb

Därför smäller god publicitet fortfarande högst

Det sägs att vi lever i ett post-truth-samhälle. Att känslor, snarare än fakta, formar opinionen. Detta paras med påståenden om politikerförakt och filterbubblor som underminerar medias trovärdighet.

Denna dystopi stämmer inte med verkligheten. Tvärtom visar SOM-institutets senaste mätning att Sveriges institutioner; regeringen, riksdagen, polisen, sjukvården – liksom näringslivet och media – idag erhåller betydligt högre förtroende från allmänheten än på många år.

Läs hela inlägget »