Oliviainsighttestimonial

Maximera effekten av kundupplevelser med testimonials

Goda vitsord från kunder, så kallade testimonials, är ett bra sätt att ta kontroll över hur dina kunders upplevelser presenteras och vilka källor de kommer ifrån. 

Här är några tips för att du ska få ut mesta möjliga av dina kunders feedback:

  1. Specificera budskap

När du samlar in testimonials är det viktigt att budskapet är tydligt. Fokusera på att lyfta specifika fördelar och resultat. Var tydlig med vad uppdraget var och be kunderna att konkret förklara hur ditt företag har hjälpt dem.

  1. Korta ner, tajta till och dela upp

Bearbeta gärna de insamlade texterna så att de blir korta och lättlästa. Många kunder vet vad de menar men inte hur de ska uttrycka det. Hjälp till på vägen och låt dem godkänna de färdiga texterna.

  1. Välj rätt format

Olika personer fungerar olika bra för vissa format. Om kunden funkar bra på och är bekväm med film kan du be dem spela in ett klipp där de berättar om sin upplevelse. Om inte använd i stället en bild på personen tillsammans med text för att skapa en personlig koppling.

  1. Fronta med testimonials

Se till att dina kunders testimonials är synliga direkt på hemsidan eller sociala medie-kanalerna. Besökare ska bli indragna av rekommendationerna – inte behöva leta efter dem.

Behöver du hjälp med att sammanställa, filma eller sprida testimonials? På Rippler har vi experter för alla delar i processen. Det tycker i alla fall våra kunder. 😉

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »