Lisa Söderberg, praktikant på Rippler

Lisa om sin praktik på Rippler: ”Jag har utvecklats enormt mycket”

Vi fick en pratstund med Lisa som har praktiserat på Rippler i fyra månader under sitt sista år på internationella marknadsföringsprogrammet på Högskolan i Halmstad.

Din praktik på Rippler är snart slut, hur har det varit?

Tiden på Rippler har varit fantastisk! Det har varit otroligt givande att få sätta sina teoretiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang och upptäcka ett helt nytt sätt att tänka hos sig själv. Genom olika arbetsuppgifter, inspirerande kollegor, en stor dos kreativitet och en hel del skratt så kan jag konstatera att jag har utvecklats enormt mycket.

Vad har du fått göra på Rippler?

Jag har provat på mediebearbetning, varit delaktig på olika sätt i kundprojekt och skrivit webbtexter. Jag har också deltagit i att ta fram kreativa idéer och strategier för både befintliga och nya kunder, hjälpt till med research och fått arbeta en del med Ripplers egen kommunikation. Med andra ord – en salig och viktig blandning!

Vad har du lärt dig? 

Jag har lärt mig enormt mycket och fått en större inblick i hur branschen fungerar, vilket det inte går att förstå i sin utbildning. Jag har fått en större förståelse för hur mediavärlden fungerar och utvecklas, och har förstått vikten av kommunikation på en helt annan nivå.

Det som jag främst tar med mig är ett nytt tänk kring marknadsföring och kommunikation. Jag kom in på praktiken med en grundförståelse för hur marknadsföring fungerar, endast baserad på teoretiska kunskaper. Min praktik på Rippler har gett mig ett bredare perspektiv. I olika projekt har jag lärt mig att se en start och ett mål med olika strategier, men framför allt förstår jag nu syftet bakom varje enskild del av kommunikationen, och hur viktiga de är.

Har du upptäckt något oväntat?

Hur mycket ”över gränserna” kollegor arbetar tillsammans och den laganda som finns på en byrå. Alla hjälps åt genom att vara delaktiga i varandras projekt, lyssnar på varandra och ser lösningar ur olika synvinklar. Kreativiteten och drivet flödar, vilket har varit roligt att uppleva.

Vad är din upplevelse av kommunikations-/pr-branschen?

Min uppfattning är att den är i ständigt rörelse, att företag jämt och ständigt blir utmanade och uppmuntrade att förnya sin kommunikation och sitt erbjudande. Mediavärlden förändras och förnyas, därav blir pressen också större att följa med i svängarna.

Skulle du vilja fortsätta arbeta på en kommunikationsbyrå efter dina studier?

Ja, absolut. Det är ett varierande arbete med olika kunduppdrag. Ingen dag är den andra lik och jag får utmana mig själv beroende på vilken kund jag arbetar med, vilket är väldigt utvecklande. Jag tycker också att det är spännande att aktivt och effektivt vara en del av andras projekt, och arbeta tillsammans – likt ett lag. Så ja, definitivt!

Vad har varit svårast?

Att vara praktikant är en speciell position och lite av en mittemellan-roll som kan vara lite svår att komma in i. Du är inte anställd, inte heller ny inom området vilket har varit lite svårt att parera då och då. Annars, att sätta sig och skriva ihop bra texter snabbt – det är en konst har jag ju förstått nu!

Och roligast?

Att få möjlighet att spåna idéer och utveckla mitt kreativa tänkande. Att ha en initial idé och se hur den hamnar på ett papper och växer in i en strategi. Det har varit så kul att tänka helt fritt och bolla idéer med Ripplers experter.

Vad vill du förmedla till andra som ska ut på praktik?

Praktiken är vad du gör den till själv. Ett tips är att inte tvivla på dina egna kunskaper. Om du vill ha ut det mesta av praktiken var lyhörd, initiativtagande och våga lita på dig själv i olika situationer. En praktikant är ju faktiskt ett par nya ögon, och det skall icke underskattas.

Till sist – vad tycker du om Rippler?  😉

Rippler är ett fantastiskt företag med en enorm laganda. Att få vara omringad av kompententa och drivna kollegor har varit en stor inspiration för mig varje dag. I mina ögon är det verkligen Sveriges smartaste och snällaste kommunikationsbyrå. Jag har aldrig behövt vara rädd för att fråga om det är något jag undrat över. Personer på Rippler är också bra på att hylla och uppmärksamma varandra – för mig är det definitionen av en fin företagskultur!

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »