inlägg_huvudbild

Kommunikationsbranschen 2021 – Fem trender att hålla koll på

Att corona har fört med sig många nya beteendeförändringar är det inget snack om. Tvätta händerna direkt när du kommer innanför ytterdörren, stanna hemma vid minsta förkylningssymtom och en kalender fylld med digitala möten är i dag en självklarhet. Vad kan vi mer förvänta oss av 2021? Trendcommunityt Trend Hunter sammanfattar årligen de 100 viktigaste trenderna för det kommande året. I år mer relevant och intressant än någonsin.
På Rippler har vi valt ut fem trender att inspireras av.


Boomer tech.
Appar som tidigare främst användes av en yngre målgrupp har efter ett år av coronakarantän resulterat i en stor ökning av något äldre användare. Sociala medier som Snapchat och TikTok är några av de appar som har fått en tillströmning av så kallade boomers – personer födda 1946-1964. Är det dags för ditt företag att fundera över var ni når era målgrupper?

Millennial Move. Om det är någonting 2020 har lärt oss är det att det faktiskt fungerar ganska bra att arbeta på distans. Faktumet har lett till att fler och fler unga världen över har börjar drömma om en framtid utanför storstäderna. En rörelse vi lär se mer av, vilket också kommer att påverka konsumentbeteenden och våra sätt att leva i stort.

Ageless Campaign. Modeindustrins långa historia av exkludering är sakta men säkert på väg att bli ett minne blott. Istället ligger fokus på inkludering och representation – när det kommer till såväl kroppstyper, hudfärger och åldrar. Äntligen!

Virtual Marketplace. E-handeln var 2020 års vinnare. Ni-vet-vad har gjort att de fysiska butikerna har förflyttat sig till de digitala plattformarna. Trots att vi nu i större utsträckning kan köpa våra varor online saknar många av oss det lilla extra, som att gå runt i butiken och se och känna på varorna. Det har flera aktörer tagit till sig, och skapat olika kreativa sätt att handla. Alltifrån hantverk till bondens lokala varor finns nu att köpa genom den virtuella marknadsplatsen – en trend som spås följa med oss in i framtiden. 

Gamified Professions. Distansarbete har blivit den nya normen och med fenomenet kommer stora utmaningar att behålla engagemanget bland medarbetarna, såväl nya som gamla. Samtidigt är möjligheterna med ny teknik oändliga. Genom att lägga till olika typer av spelelement i verksamheten finns stora möjligheter att bibehålla engagemanget- med alltifrån tävlingar kollegor emellan till onboarding av nya medarbetare. Använd fantasin!