Tips_Interimskonsult copy2

Hjälp interimskonsulten till en kortare startsträcka

Att ta in en interimskonsult är ett smidigt sätt att snabbt få hjälp med kommunikationsbehoven. För att få ut så mycket som möjligt av konsultens tid finns det några saker som är bra att tänka på.

Här är tre tips för att hjälpa interimskonsulten till en kortare startsträcka:

1. Ha dator, användarkonton och nycklar redo från start.

Konsulten ska inte slösa dyrbara timmar åt formalia och IT-strul. Se till att konsulten får rätt behörigheter och tillgång till de tjänster hen behöver från dag ett.

2. Förbered en onboarding-process.

Låt konsulten gå parallellt med sina nya kollegor och ta över arbetsuppgifter stegvis under första veckan – om det finns möjlighet. Det är väl investerad tid som du får igen längre fram. 

3. Bjud in konsulten till era vecko- och månadsmöten.

En konsult som lär känna medarbetarna lär också känna verksamheten, vilket kortar startsträckan rejält. 

 

Nyfiken på interim?

Rippler erbjuder interimskonsulter inom press, IR, marknad och kommunikation. Det kan handla om att snabbt fylla ett vikariat, stärka upp verksamheten under en intensiv fas eller för att en pågående rekrytering har dragit ut på tiden. Hur länge uppdraget pågår och i vilken omfattning avgörs av era behov.

Kontakta Alexandra Carmback för att diskutera om interim är lösningen för dig.

ALEXANDRA CARMBACK

Kommunikationskonsult och interimsansvarig

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »