en-liten-bild-1024x767

Har du ett digitalt självförtroende?

Vad är ett digitalt självförtroende och varför ska man ägna extra tid åt att skaffa sig ett sådant? När Rippler bjöd in till frukostseminarium på temat lockades en stor publik. Gästerna fick lyssna på Sofia Embrén från Stockholms Kvinnohistoriska och Ripplerduon Respina Gholinia och Ebba Lagersten, som delade med sig av sina bästa tips för hur man bygger sina sociala kanaler utan rädsla för att misslyckas.

Många kan känna igen sig i den vilsenhet som kan uppstå när en ny social kanal ska invigas. Att hitta sin ton, sitt språk och sitt innehåll är, när allt kommer omkring, inte helt enkelt. Oavsett om det gäller ditt privata Instagram-konto eller företagets Facebook är fortfarande delar av de sociala mediernas logik ett knepigt mysterium för de flesta. Att sätta temat för höstens seminarium var därför inte svårt, det är dags att göra upp med skräcken inför sociala medier.

Gemensamt för de tre talarna var vikten av förberedelse och att ta sociala kanaler på lika stort allvar som traditionella, det går inte att beställa en viral succé men det går att säkra upp så att man kan fånga en när man har chansen.

Se experternas tips i dokumentet här!

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »