R.-320x500

Glad sommar önskar Rippler!

Det händer saker precis hela tiden, så väl här hemma som i långtbortistan och på den globala arenan. Goda nyheter, dåliga nyheter, falska nyheter, smått otroliga nyheter och egenmäktigt skapade nyheter. Sånt som inspirerar och sånt som förargar. På Rippler har vi bestämt oss för att lite nu och då stanna upp och samla ihop ett axplock av allt detta till några rader. Och några listor. Med önskan om en trevlig sommar!

1 SAK VÄRD ATT UPPLÅTA AUTO-REPLY FÖR

Alla barn längtar inte efter sommarlovet. 1 av 10 barn i Stockholm lever i absolut fattigdom, för dem innebär sommarlovet otrygghet på många plan. Vi har precis sjösatt Stockholms Stadsmissions sommarkampanj till förmån för barn och unga i utsatthet. Låt sommarsemesterns ”out-of-office”-meddelande bli en del av en god sak. Ta tillfället i akt att lyfta den utsatta situationen för många barn och unga och uppmuntra fler till att bli månadsgivare.

3 SAKER VI FIRAR

Årsredovisningssäsongen är över
I veckan gick Ripplers sista årsredovisning för säsongen till tryck – stort tack till alla kunder för att vi får komma er verksamhet nära.

Vi har lanserat Bullens första nyhet på 60 år 
En riktigt integrerad kampanj som fick vingar med hjälp av kult-varumärkets fans. Casefilm här.

Det finns lakritsglass 
Daim Lakrits som en av GB:s nyheter 2017. Lycka!

4 SAKER VI INSPIRERAS AV

Vi blir glada i själen av att se exempel på att den starkaste kommunikationen (fortfarande) bygger på den heliga alliansen mellan affärsnytta och samhällsnytta. Ärligt, generöst, tydligt och kreativt förpackat bygger det förtroendekapital som stärker balansräkningen – och genererar nya intäkter.

Help I want to save a life (en gammal favorit, men den är så bra)
Plåsterföretaget som upplät yta i och på sin förpackning för ett högre syfte – och ökad sin försäljning med 1900%.

H&M:s satsning på cirkulär ekonomi
För att man vågar ha en tydlig och framåtblickande hållbarhetskommunikation som bygger på att göra bra affärer, inte städa upp efter dåliga. Så kommer bolag ett steg närmare att kunna lägga ner sin hållbarhetsavdelning egentligen lika befängt som lönsamhetsavdelningar eller?

Ingenjörer som kommunicerar i allmänhet och Destin Sandlin i synnerhet
Lysande exempel på att det finns spännande och engagerande sätt att kommunicera även för de som arbetar med komplexa ämnen och smala nischer: YouTube: Smarter Every Day.

IKEA hysterin inom modevärlden fortsätter
Det var inte länge sen vi förundrades över fenomenet att Balenciaga gjorde en IKEA inspirerad lyxväska. Nu har trenden spridit sig till sportskovärlden.

7 SAKER VI ÄR STOLTA ÖVER

3 nya kunder: Audi, Länsförsäkringar Bank, Orkla Confectionery & Snacks.
3 nya medarbetare: Maria Nystrand, seniorkonsult; Martin Steen, digital creative; Linnea Nordström, PR-konsult/medieexpert
1 guld för kampanjen 80 ml i Swedish Content Awards vår kampanj för att öka kännedomen om den dolda kvinnosjukdomen myom på uppdrag av modiga läkemedelsbolaget Gedeon Richter.

SAVE THE DATE!

Konstnären Helena Staffas vackra tavlor gör ett gästspel i vår kontorsinredning i höst och onsdagen den 30 augusti bjuder vi in till vernissage. Kom och mingla, drick lite bubbel, frossa i snittar, och kanske handla en tavla på Bollhusgränd 1B. Inbjudan kommer!