Beyla Cavallin

Expertens råd om storytelling

En bra story gör dig skitsnygg

Att lyssna till berättelser och att själva få berätta ligger djupt rotat i vårt DNA. Men istället för att dra det gamla snacket om stories vid lägerelden eller kaffemaskinen så pratar vi på Rippler om berättelser som skapar värde. Beyla Cavallin, copywriter på Rippler med rötterna i storytelling och varumärkesutveckling ger sin syn på saken. 

Att arbeta i en organisation som tydligt kopplat sin verksamhet till ett värde har allt att vinna. Det handlar om att ställa sig själva frågan – varför gör vi det här? För vem, för vad och varför? Kan vi sätta fingret på det så står vi stadigt i allt vi gör. Det blir lättare att kommunicera vilka vi är och vad vi står för, både internt och externt. Mål och syfte blir tydligare och vill man grotta ned sig så finns det en hel vetenskap om varför det ger oss bang for the buck.

– Självklart går det att applicera värde i både små och stora sammanhang. En kampanj kan vara ett sätt att driva en fråga kopplad till vad som händer i världen just nu, lika mycket som en social kanal kan vara sättet vi inspirerar andra till livsglädje. Pratar vi om berättelser som lyfter hela varumärken eller arbetsplatser handlar det om att arbeta fram en god företagskultur och sedan identifiera vilka värden som springer ur den. Ibland måste vi stanna upp i den organiska tillväxten och se över rötterna för att veta vilka grenar som är friska och vilka som behöver ansas.

På Rippler brinner vi för att hjälpa dig att identifiera dina värden. Det kan vara genom orden vi väljer, kampanjen vi driver, vad det grafiska maneret kommunicerar, hållbarhetsrapporten som äntligen blir av eller den mest inspirerande årsredovisningen du någonsin sett.

Vill du snacka om din story med Beyla?
Du når henne på beyla@rippler.se eller 0737667709

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »