mark-patterson-500x500-1

Expertens råd för strategiskt nätverkande

Mark Patterson är dansken som gjort en karriär på att hjälpa företag strukturera upp nätverk för att skapa bättre affärer. För att sprida kunskapen bjöd vi på Rippler in till ett seminarium med koppling till hur verktygen kan användas under årets mest nätverkstäta dagar i Almedalsveckan. Här har vi sammanfattat Marks råd i några korta punkter. Hör av dig om du vill veta mer.

Hur viktiga är relationer för att ditt företag ska skapa tillväxt? Majoriteten menar att det är avgörande, ändå har få en strategi för hur kontakter skapas, odlas och förvaltas.

• 80 % av alla B2B-affärer avgörs av nätverk – Beslutsfattare är inte rationella och objektiva, affären är beroende av en subjektiv bedömning. Varje dag utan en strategi för bolagets relationer förlorar man pengar och viktiga kontakter.

• Viktiga relationer blir ännu viktigare i en digital framtid – I en digitaliserad värld förloras emotionella banden till viktiga nyckelkunder, ju större affär desto viktigare blir relationen. I framtiden kommer förmågan att knyta kontakter ses som en avgörande konkurrensfaktor.

• Traditionella försäljningsstrategier fungerar inte längre – Är det ditt ansvar att skapa och genomföra nya affärer kommer din roll att behöva utvecklas. Börja redan nu med att se över var du har möjligheter genom ditt nätverk och skapa en strategi för var kontakterna finns.

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »