Bild på Elina

Elina om sin praktik på Rippler: ”Våga prova och utvecklas”

10 veckor går fort. Det vet Elina Högback som just nu avslutar sin praktik hos oss. Det är även skillnaden på en smällkall dag i januari och en solig vårdag i slutet av mars, när allt det där spännande och ljusa ligger framför oss. Elina läser andra året på Kommunikations– och PR-programmet vid Mittuniversitet i Sundsvall och berättar om hur hon upplevt sin praktikperiod på Rippler. 


Berätta Elina, hur skulle du säga att praktiken varit i sin helhet?

Min praktikperiod på Rippler har varit extremt lärorik! Jag tar med mig flera lärdomar, nya erfarenheter och vänner från den här perioden. Genom en stor blandning av arbetsuppgifter och nära kontakt med mina kollegor har jag haft ett otroligt utrymme att utvecklas och lära mig nya saker. För mig är Rippler och dessa praktikveckor förknippat med mycket skratt och en fantastisk gemenskap.


Vad har du fått göra?

Jag har fått testa på en hel del olika arbetsuppgifter och fått vara delaktig inom flera områden och kundprojekt. Uppgifterna har bland annat varit att göra omvärldsbevakning, research, intervjua personer och att skriva olika texter, till exempel i form av artiklar. En annan stor och väldigt viktig del i arbetet som jag fått göra på praktiken är att jag har fått vara med på möten inför kunduppdrag eller kampanjer. Här har jag tillsammans med mina kollegor fått möjligheten att tänka kreativt och bolla idéer med extremt branschkunniga individer.

 

Vad känner du har varit roligast?

Variationen är nog det bästa, skulle jag säga. Att ha fått vara delaktig i så många olika projekt har gett mig en bredare bild av kommunikationsbranschen i sin helhet. Att skriva olika typer av texter är något jag tycker är väldigt roligt och detta har jag absolut blivit bättre på, tack vare Rippler. Men om jag ska nämna en sak lite extra är det nog mötena, där idéerna får flöda tillsammans med kollegorna, som varit det absolut roligaste. Det har varit oerhört intressant att se processen från ett möte mellan kollegor bli till en riktig kampanj, kommunikationsstrategi eller produkt.

Låter som att du gillat det mesta, men vad var svårast?

Till en början var nog det svåraste att veta hur jag skulle planera och prioritera min tid. Eftersom jag gjorde många saker för första gången och var delaktig i olika kundprojekt var det svårt att veta hur lång tid de olika uppdragen tog. Det här är dock något som man lär sig med tiden och det finns en viktig lärdom i att vara flexibel i sitt arbete. 

 

Har praktikperioden varit som du tänkt dig?

Nej, den har varit bättre! Jag har skaffat mig flera erfarenheter och kunskaper samtidigt som jag träffat fantastiska personer som har gett mig en större förståelse för kommunikationsbranschen. Jag kände mig direkt som en i teamet och jag kommer ha en extrem nytta av mina nya erfarenheter inför mitt sista år på universitet.

Har du några tips för andra som ska ut på praktik?

Våga prova och utvecklas! Det låter kanske klyschigt men praktiken blir vad du gör den till, och det är ens egen inställning som bestämmer vad man får ut av tiden. Det är okej att testa och misslyckas, praktiken är till för lärdomar och att utvecklas. Ett annat tips är att vara kommunikativ och lyssna på dina kollegors expertis! Det finns ett otroligt värde i kunskapen som dina kollegor besitter, så stäng dig inte ute från konversationer utan försök ta del i dem och lyssna på vad dina kollegor har för råd och kunskap.

 
Är du intresserad av att göra praktik hos oss eller vill du veta mer om vilka möjligheter vi erbjuder? Hör av dig! 
AI sök, AI overviews och SGE

Google SGE – Så förändrar AI Overviews sättet vi använder sök

Google har nyligen introducerat sin AI-drivna sökfunktion, först kallad Search Generative Experience (SGE), men nu mer känd som AI Overviews. Denna teknologi förändrar hur vi söker och hittar information online genom att erbjuda snabba och omfattande sammanfattningar av sökresultat. Men vad betyder detta för användare, publicister och företag? Vilka fördelarna, utmaningarna finns för framtiden? Det och varför ett starkt och trovärdigt varumärke är viktigare än någonsin går vi igenom i denna artikel.

Läs hela inlägget »
En visualisering av conversion rate, eller konverteringsgrad

Conversion rate – Förstå och optimera konverteringsgrad

Konverteringsgrad är ett centralt begrepp inom digital marknadsföring som mäter andelen besökare på en webbplats som utför en önskad handling. Men det kan vara svårt att greppa vad det är, och vad som är en bra nivå. Det vill vi ändra på! I den här artikeln kommer vi göra det tydligare vad konverteringsgrad är, hur man räknar ut det, och vilka faktorer som påverkar den.

Läs hela inlägget »
Camilla Jonsson svartvit

Camilla Jonsson: Mindre snömos och mer rödbeta för bättre genomslag

Det är med stor glädje och stolthet som vi får chansen att intervjua Katrin Ludvigsson, grundaren av Rippler, när Rippler nu firar sitt 18-årsjubileum. Att ett företag fyller myndigt är en milstolpe som vittnar om långsiktigt engagemang och framgång. Rippler har under dessa år inte bara överlevt utan även blomstrat i en bransch som ständigt påverkas av förändringar och utmaningar.

Läs hela inlägget »