Bild på Elina

Elina om sin praktik på Rippler: ”Våga prova och utvecklas”

10 veckor går fort. Det vet Elina Högback som just nu avslutar sin praktik hos oss. Det är även skillnaden på en smällkall dag i januari och en solig vårdag i slutet av mars, när allt det där spännande och ljusa ligger framför oss. Elina läser andra året på Kommunikations– och PR-programmet vid Mittuniversitet i Sundsvall och berättar om hur hon upplevt sin praktikperiod på Rippler. 


Berätta Elina, hur skulle du säga att praktiken varit i sin helhet?

Min praktikperiod på Rippler har varit extremt lärorik! Jag tar med mig flera lärdomar, nya erfarenheter och vänner från den här perioden. Genom en stor blandning av arbetsuppgifter och nära kontakt med mina kollegor har jag haft ett otroligt utrymme att utvecklas och lära mig nya saker. För mig är Rippler och dessa praktikveckor förknippat med mycket skratt och en fantastisk gemenskap.


Vad har du fått göra?

Jag har fått testa på en hel del olika arbetsuppgifter och fått vara delaktig inom flera områden och kundprojekt. Uppgifterna har bland annat varit att göra omvärldsbevakning, research, intervjua personer och att skriva olika texter, till exempel i form av artiklar. En annan stor och väldigt viktig del i arbetet som jag fått göra på praktiken är att jag har fått vara med på möten inför kunduppdrag eller kampanjer. Här har jag tillsammans med mina kollegor fått möjligheten att tänka kreativt och bolla idéer med extremt branschkunniga individer.

 

Vad känner du har varit roligast?

Variationen är nog det bästa, skulle jag säga. Att ha fått vara delaktig i så många olika projekt har gett mig en bredare bild av kommunikationsbranschen i sin helhet. Att skriva olika typer av texter är något jag tycker är väldigt roligt och detta har jag absolut blivit bättre på, tack vare Rippler. Men om jag ska nämna en sak lite extra är det nog mötena, där idéerna får flöda tillsammans med kollegorna, som varit det absolut roligaste. Det har varit oerhört intressant att se processen från ett möte mellan kollegor bli till en riktig kampanj, kommunikationsstrategi eller produkt.

Låter som att du gillat det mesta, men vad var svårast?

Till en början var nog det svåraste att veta hur jag skulle planera och prioritera min tid. Eftersom jag gjorde många saker för första gången och var delaktig i olika kundprojekt var det svårt att veta hur lång tid de olika uppdragen tog. Det här är dock något som man lär sig med tiden och det finns en viktig lärdom i att vara flexibel i sitt arbete.

 

Har praktikperioden varit som du tänkt dig?

Nej, den har varit bättre! Jag har skaffat mig flera erfarenheter och kunskaper samtidigt som jag träffat fantastiska personer som har gett mig en större förståelse för kommunikationsbranschen. Jag kände mig direkt som en i teamet och jag kommer ha en extrem nytta av mina nya erfarenheter inför mitt sista år på universitet.

Har du några tips för andra som ska ut på praktik?

Våga prova och utvecklas! Det låter kanske klyschigt men praktiken blir vad du gör den till, och det är ens egen inställning som bestämmer vad man får ut av tiden. Det är okej att testa och misslyckas, praktiken är till för lärdomar och att utvecklas. Ett annat tips är att vara kommunikativ och lyssna på dina kollegors expertis! Det finns ett otroligt värde i kunskapen som dina kollegor besitter, så stäng dig inte ute från konversationer utan försök ta del i dem och lyssna på vad dina kollegor har för råd och kunskap.

Är du intresserad av att göra praktik hos oss eller vill du veta mer om vilka möjligheter vi erbjuder? Hör av dig! 

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »