LKAB drönarbild gruva

Årsredovisningen – är vi klara nu eller?

Nu har de flesta bolag publicerat sina rapporter för 2021. Här i dagarna har vi bland annat tryckt på knappen för LKAB:s års-och hållbarhetsredovisning – i år med ny form och fortsatt fokus på att driva klimatomställningen av gruv- och stålindustrin. Se webbversionen här

Nu kan jag äntligen pusta ut(!) tänker du som arbetar med kommunikation, finansiell rapportering eller hållbarhet. Tänk om, säger vi.

Faktum är att du vinner mycket på att betrakta årsredovisningen som ett pågående strategiskt arbete året om. Kraftigt ökade förväntningar och rapporteringskrav för hållbarhet förutsätter att saker och ting utvecklas och faller på plats innan du börjar tänka på praktiska delar som disposition, text och form.

Det är med andra ord väl investerad tid att i anslutning till årets publicering utvärdera och blicka framåt på nästa år. Du får en skarpare, mer kommunikativ och mer användbar rapport och en arbetsmässigt mycket lugnare höst och vinter. Och dessutom bättre synergier med övriga kommunikationsinvesteringar, så som webb, bildbank och presentationer.

Välkommen att höra av dig om du har funderingar och behöver råd kring års- och hållbarhetsredovisningen 2022.

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »