visby-644587_1280-1024x642

Almedalen 2019?

Ripplers råd för succé i Almedalen

Ett av årets viktigaste tillfällen att hämta erfarenhet och påverka är under politikerveckan i Visby. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med allt från nätverksstöttning till storslagna kampanjer och klassisk projektledning. Ebba Lagersten är ansvarig för vår och våra kunders närvaro i Almedalen 2019.

– Vi planerar redan nu tillsammans med kunder från alla möjliga branscher. Vi tror på Almedalen som ett tillfälle att bygga strategiska nätverk och försöker alltid hitta synergier i vårt eget. I vår trädgård på strandgatan kommer vi bjuda in till möten mellan personer och organisationer som vi tycker bör träffas och den kan också bokas om man behöver en yta.

Ebba har arbetat på Rippler sedan våren 2018 och kommer närmast från rollen som kommunikationsansvarig på fastighetsbolaget Akademiska Hus, där hon också hade ett ansvar för Almedalsdeltagandet.

– Almedalen angår alla, lite paradoxalt är det att man förbiser det som ett pr-jippo men ändå lägger stora pengar på det. Mitt mål är att våra kunder ska spendera mindre pengar än vanligt men få ut mer nytta.

CHECKLISTA INFÖR ALMEDALEN

• Strukturera upp ditt nätverk – leta efter hubbarna och de ”svaga” relationerna
• Sätt ett långsiktigt mål – se inte Almedalen som en sommarkatt
• Ringa in de du vill träffa på plats och bygg relationen redan nu
• Ifrågasätt seminariet – räkna på om det är värt det
• Omsätt resultat i samtal istället för besökare
• Bjud in alla du vill prata med till ett samlat tillfälle, slipp jaga
• Undvik kallprat, förbered dig på big talk!
• Förbered återkopplingen

Maria är Ripplers nya SEO-specialist

Jag är en glad och nyfiken SEO specialist, som just flyttat hem till Stockholm efter tio år utomlands. Jag älskar att resa, och att träffa nya människor. Jag är även besatt av Melodifestivalen och Eurovision. Jag arbetade tidigare som SEO expert för en digital marknadsföringsbyrå som hette Tug Agency både i London, England, och sedan ett år i Toronto, Kanada.

Läs hela inlägget »

Att vara eller inte vara – på Almedalen

Vi har hört det förut – det är en unik möjlighet att nätverka och ta del av samhällsdebatten. Samtidigt klingar invändningarna lika bekant – det är ett kostsamt jippo, dit chefer och politiker åker för att mingla över ett glas rosé eller två i en trädgård. Inget ont om ett glas rosé, men för dig som planerar väl kan Almedalen bli mycket mer än så. För att få ut mesta möjliga av din vistelse, fundera ett varv på Ripplers sju frågor.

Läs hela inlägget »

Kreativ kommunikation som tillväxtstrategi

Det kan vara svårt att ta sig in på en redan mättad marknad. Enligt traditionell logik har du då endast två val: identifiera och fyll en lucka på marknaden, eller erbjud en produkt som är på alla sätt bättre än konkurrenternas. Frukostuppstickaren Surreal visar att det finns en tredje väg: utklassa konkurrenterna på kommunikationsfronten.

Läs hela inlägget »
Möt Tom: Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Tom är Ripplers nya hållbarhetsstrateg

Jag är en pigg och glad kommunikationskonsult, sportnörd och sällskapsspelsälskare! Är en blandning mellan en storstad- och landetperson med ett intresse för att förstå olika kulturer, synsätt och personer. Innan Rippler arbetade jag på PR-byrån Prime Weber Shandwick som hållbarhetskonsult inom kommunikation och strategi. Jag har även arbetat för Bosch med digital marknadsföring inom Norden.

Läs hela inlägget »