SEO – sökmotoroptimering

Rippler är en strategisk kommunikationsbyrå som har specialister inom digitala tjänster, bland annat inom SEO, sökmotoroptimering. SEO hjälper din webbplats att ranka högre upp i sökresultat för att på ett effektivt och relevant sätt nå potentiella kunder som söker efter dina produkter och tjänster. Ripplers SEO experter hjälper dig att optimera ditt företags webbplats för att öka organisk trafik och antalet konverteringar, vilket kan resultera till fler kunder. Läs mer om hur våra erfarna experter kan hjälpa dig att förbättra din webbplats SEO för att driva mätbara och lönsamma resultat.

Kontakta oss gärna för att diskutera med våra SEO specialister om hur de kan hjälpa dig utifrån dina behov och mål!

Vad är SEO?

SEO är en teknik inom digital marknadsföring som används för att öka synligheten av en hemsida på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.  SEO är en viktig kanal för marknadsföring och ökad synlighet online.

Målet med SEO är att öka synligheten för specifika sökord för att driva organisk trafik. Ifall det görs rätt, och sidan rankar för relevanta sökord och sökfraser, resulterar det ofta tillslut i fler konverteringar. Det är en långsiktig investering med möjlighet att förbättra din hemsidas position på sökmotorer och öka din auktoritet online. När du implementerar en effektiv SEO – strategi stärker du din webbplats gentemot konkurrenter på marknaden och ökar möjligheten att locka fler kunder på ett kostnadseffektivt sätt.

On-page och content SEO handlar om att optimera innehåll på ditt företags webbplats som påverkar dess synlighet på sökmotorerna.

Vi börjar med att analysera ditt företagets webbplats och  identifiera din målgrupps sökbeteende genom en sökordsanalys. En sökordsanalys hjälper oss sedan att förstå vad för sökord er webbplats bör optimeras för.  Genom att arbeta med sökordsoptimering och innehållsstrategier kan vi öka företagets synlighet och trafik på sökmotorerna.

On-page SEO inkluderar även att identifiera eventuella problem och utmaningar som kan påverka dess synlighet på sökmotorerna. Vi arbetar sedan med att optimera webbplatsens innehåll, meta-taggarna, URL-strukturen, interna länkar och andra on-page faktorer för att förbättra företagets synlighet på sökmotorerna.

Teknisk SEO är en del av sökmotoroptimering som fokuserar på att förbättra en webbplats tekniska aspekter. Genom att förbättra den tekniska hälsan framtsidssäkrar du din webbplats och hjälper Google att lättare läsa av din webbplats, samt färbättra användarvänligheten. 

Det innefattar optimering av laddningstid, mobilanpassning, URL-struktur, sökmotorvänlig kod, hantering av dubblettsidor och användning av robots.txt och XML-sitemap för att öka synligheten i sökresultaten.

Länkbygge kallas ofta off-site SEO. Det betyder att vi bygger externa länkar till ditt företags hemsida. Länkbygge är viktigt inom SEO för att öka din webbplats auktoritet och trovärdighet.

Länkar är en av Googles viktigaste rankningsfaktorer, och därför är det superviktigt för att öka relevant synlighet för ditt företag online.

Lokal SEO  fokuserar på att förbättra synligheten och prestandan för företag på lokal nivå. 

För att lyckas med lokal SEO måste man optimera webbplatsens innehåll, metadata och andra tekniska faktorer för att anpassa sig till den specifika regionen eller platsen.

Hur hjälper Rippler med SEO?

På Rippler arbetar vi nära dig som kund för att identifiera din hemsidas SEO behov och skapa anpassade SEO strategier för att nå dina mål. Inom SEO finns olika faktorer som påverkar hur väl en webbplats rankas på sökmotorerna. Vår expertis inkluderar:

 

Vi har erfarenhet att arbeta med kunder inom olika industrier och områden vilket gör att vi kan identifiera de viktigaste faktorerna för varje enskilt företag. Vi har även specialister inom ytterligare digitala områden som ofta samarbetar mellan kanaler för att nå bästa optimerade resultat.

Hur arbetar Rippler med din SEO?

När du arbetar med Ripplers SEO experter kan följande steg se ut som följande:

 • SEO- analys som identifierar hur din webbplats presterar i nuläget jämfört med konkurrenter.
 • En skräddarsydd SEO strategi som är anpassad efter din webbplats förutsättningar och företagets mål.
 • Implementation av åtgärder samt SEO rekommendationer och rådgivning
 • SEO Rapportering och uppföljning

SEO analys för att förstå din webbplats förutsättningar

Vårt SEO – arbete inleds med en noggrann analys noggrann analys av din webbplats. Analysen inkluderar:

 1. Sökordsanalys
  En sökordsanalys hjälper oss att identifiera din målgrupps sökbeteenden och lägger grunden för vilka sökord som är lönsamma för din webbplats att ranka för.
 2. Webbplatsens auktoritet
  Vi analyserar webbplatsens auktoritet gällande externa länkar och jämför med konkurrenter. Genom att förstå vad som fungerar för konkurrenterna kan vi utveckla en strategi som hjälper ditt företag att skilja sig från mängden.
 3. Teknisk audit
  En teknisk analys hjälper oss att förstå din webbplats prioriteringar och vad för åtgärder som krävs för att din webbplats ska prestera effektivt från ett SEO perspektiv, och för användarvänlighet.

Lär känna Ripplers SEO-expert Maria

SEO strategi för ökad synlighet online

Efter att vi har undersökt din hemsidas sökmotoroptimering (SEO), kan vi skapa en strategi som passar dina behov och tar hänsyn till ditt företags mål. Rippler erbjuder pågående SEO-åtgärder och rådgivning, med rapportering och uppföljning. Vi rekommenderar att arbeta med SEO kontinuerligt för att bibehålla era sökpositioner gentemot konkurrenterna och för att uppnå lönsamma och långsiktiga resultat.

Vad kostar SEO?

Vad för SEO åtgärder en webbplats bör prioritera varierar beroende på hur webbplatsen presterar, konkurrens och ditt företags mål.  Kostnaden för sökmotoroptimering påverkas därför av mängden arbete och resurser som behövs för att implementera en skräddarsydd strategi som möter dina företags mål. Hos Rippler tillhandahåller vi en rad olika SEO-paket som är utformade för att tillgodose olika behov och budgetar. Kontakta gärna vår SEO-expert Maria för att diskutera dina förutsättningar och för att utveckla en anpassad offert.

Hjälp med SEO

Behöver du hjälp med digital marknadsföring, kontakta gärna en av våra specialister för att diskutera mer. Maria Lind är Ripplers SEO expert och har arbetat med SEO i över 5 år.   Kontakta oss idag för att ta reda på vilka kanaler som passar just dig och ditt företag.

SEO-specialist

MARIA LIND

Varför SEO?

 SEO är en av de mest effektiva metoderna för att öka synligheten av en webbplats på sökmotorer. Enligt statistik från Statista hade Google en marknadsandel på 85,05% av sökmotorerna under april 2023. Det är därför avgörande för företag att synas på Google för att attrahera trafik till deras webbplats.

Genom att använda SEO-tekniker kan du förbättra du din hemsidas synlighet på Google, vilket kan leda till ökad trafik och fler kunder. Enligt en undersökning från BrightEdge genererade organiska sökresultat 53,3% av all webbtrafik, jämfört med endast 15% från betalda annonser på sökmotorer.

Denna statistik visar hur viktigt det är för företag att använda SEO för att optimera sin webbplats. 

Varför använda SEO experter?

Att implementera en effektiv SEO-strategi kräver omfattande kunskap, tid och erfarenhet. Genom att anlita en SEO-expert får du tillgång till unik expertis för att utveckla och genomföra nödvändiga åtgärder. En SEO-expert kan säkerställa att hemsidan optimeras på ett effektivt sätt, vilket både sparar tid och minskar risken för felaktigheter. 

Hör av dig till oss idag för att diskutera mer om hur vi kan hjälpa din SEO och för att diskutera en skräddarsydd strategi som hjälper dig att nå ditt företags mål online.

Vanliga frågor SEO

Med on-page SEO brukar man främst syfta på content SEO och teknisk SEO. Det kan vara allt från att optimera sidtitlar, meta-beskrivningar, rubriker, intern länkning, och andra faktorer som påverkar hur sökmotorer tolkar och rankar sidans innehåll.

SEO står för Search Engine Optimization, vilket på svenska kan översättas till sökmotoroptimering.

Off-page SEO refererar till tekniker och strategier som används för att förbättra en webbsidas SEO genom faktorer som inte direkt kan kontrolleras på webbsidan. Det inkluderar framför allt länkar från andra webbsidor, sociala signaler och användarbeteenden. Off-page SEO är viktigt för att sökmotorer ska kunna bedöma en webbsidas auktoritet och relevans för sökfrågor.

Alla som har en webbplats behöver SEO. Sökmotoralgoritmer uppdateras ständigt, konkurrensen på sökresultatsidor kan öka, och innehållet på en webbsida kan förändras. Därför krävs det en kontinuerlig övervakning och optimering av en webbsidas SEO för att upprätthålla och förbättra dess synlighet och rankning i sökmotorer.

Specialister på digital marknadsföring

Maria Lind

SEO-expert

Olivia Alm

Olivia Alm

UX och digital expert