LKAB drönarbild gruva

Årsredovisningen – är vi klara nu eller?

Nu har de flesta bolag publicerat sina rapporter för 2021. Här i dagarna har vi bland annat tryckt på knappen för LKAB:s års-och hållbarhetsredovisning – i år med ny form och fortsatt fokus på att driva klimatomställningen av gruv- och stålindustrin. Se webbversionen här

Nu kan jag äntligen pusta ut(!) tänker du som arbetar med kommunikation, finansiell rapportering eller hållbarhet. Tänk om, säger vi.

Faktum är att du vinner mycket på att betrakta årsredovisningen som ett pågående strategiskt arbete året om. Kraftigt ökade förväntningar och rapporteringskrav för hållbarhet förutsätter att saker och ting utvecklas och faller på plats innan du börjar tänka på praktiska delar som disposition, text och form.

Det är med andra ord väl investerad tid att i anslutning till årets publicering utvärdera och blicka framåt på nästa år. Du får en skarpare, mer kommunikativ och mer användbar rapport och en arbetsmässigt mycket lugnare höst och vinter. Och dessutom bättre synergier med övriga kommunikationsinvesteringar, så som webb, bildbank och presentationer.

Välkommen att höra av dig om du har funderingar och behöver råd kring års- och hållbarhetsredovisningen 2022.

Om (förtroende)krisen kommer

Hårdare medieklimat, ökade krav på transparens, och sociala medier gör att förtroendekrisen hamnar allt närmre företagen. Att vara väl förberedd när krisen kommer är A och O för att lyckas med krishanteringen och mildra konsekvenserna.

Läs hela inlägget »

Tre myter om sociala medier

Att hänga med i trenderna på sociala medier är inte helt lätt – och ibland lever gamla sanningar kvar lite för länge. Ripplers copywriter och content creator Joakim Frykberg slår därför hål på tre seglivade myter om sociala medier. Häng med!

Läs hela inlägget »

Maximera värdet av årsredovisningen

Att producera årsredovisning är tids- och kostnadskrävande. Missa inte chansen maximera värdet av det producerade innehållet för att stärka ert varumärke hos viktiga intressenter. Med en smart och proffsig digital version ökar värdet av er årsredovisning.

Läs hela inlägget »